Як почистити навушники і не зіпсувати: звучатимуть і виглядатимуть як нові

Читать на русском
Автор
1918
Телефон із навушниками
Телефон із навушниками. Фото freepik.com

Діяти потрібно дуже акуратно

Щоб звук у телефоні був максимально чітким, необхідно чистити динамік та навушники. Щоб провести їх очищення без негативних наслідків, потрібно знати та виконувати кілька правил.

Як правильно чистити навушники, розповів сайт glavred.info. Їх необхідно регулярно очищати від пилу та вушної сірки, які не тільки псують зовнішній вигляд, а й погіршують якість звуку.

Що знадобиться

  • Серветка з мікрофібри
  • Ватні палички
  • Ізопропіловий спирт (за бажанням)
  • Щітка з м’якою щетиною

Що робити

Крок 1 – зовнішнє очищення. Серветкою з мікрофібри потрібно акуратно очистити зовнішню частину навушників. Якщо значні забруднення, серветку необхідно злегка змочити ізопропіловим спиртом. У жодному разі не можна допускати потрапляння спирту всередину навушників.

Крок 2 – очищення решітки динаміка. Накопичення вушної сірки на решітці динаміка погіршує якість звуку і не естетично виглядає. Необхідно обережно видалити її щіткою з м’якою щетиною.

Крок 3 – очищення отворів та датчиків. Ватними паличками потрібно обережно видалити забруднення навколо отворів та датчиків. Це потрібно робити легко, без тиску.

Крок 4 — сушіння та остаточний огляд. Після очищення необхідно переконатися, що навушники повністю висохли й лише після цього можна використовувати або заряджати їх. Також потрібно оглянути їх, переконавшись, що не залишилося ані бруду, ані ворсинок.

Якщо ваші навушники бездротові, потрібно також очищення футляра для заряджання. Зовнішню частину треба протерти серветкою з мікрофібри. Для очищення зарядного порту можна використовувати м’яку щітку. Не можна використовувати рідини або матеріали, які можуть пошкодити електронні компоненти. Якщо навушники з дротом, його за потреби, теж потрібно протерти, можна використовувати вологу серветку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як витягти максимум зі свого бюджетного смартфона. Навіть недорогий телефон має приховані можливості.