Заощадити заряд та відпочити від дзвінків: коли краще відключити телефон, а коли - використовувати авіарежим

Читать на русском
Автор
530
Чоловік з телефоном Новина оновлена 15 березня 2024, 09:15
Чоловік з телефоном. Фото Freepik

Фахівець дав рекомендації

Деякі користувачі відключають свій телефон, щоб їх ніхто не турбував. Однак цього можна досягти і не відключаючи гаджет — його можна перевести в режим польоту (авіарежим).

Про те, у яких випадках можна скористатися авіарежимом, а коли варто повністю відключити смартфон, розповів сайт itechua. Режим польоту відключає всі радіомодулі у смартфоні, які можуть заважати навігаційному устаткуванню літака під час польоту. Однак він може стати у нагоді і на землі.

Власники відключають смартфон, щоб зберегти заряд акумулятора, або щоб ніхто не турбував дзвінками та повідомленнями. Також відключення смартфона доцільно, якщо він не буде у користуванні довгий час.

Експерт радить відключити пристрій, якщо потрібно зберегти заряд акумулятора, а смартфон протягом найближчих кількох годин не знадобиться. Якщо рівень заряду низький, але власник повинен залишатися на зв’язку, розумно використовувати режим польоту. У цьому випадку періодично потрібно відключати авіарежим, переглядаючи чи немає важливих дзвінків та повідомлень.

Справа в тому, що сам процес фізичного відключення та включення пристрою споживає багато енергії. Тому для заощадження заряду не слід вимикати гаджет на короткі проміжки часу.

Крім того, немає сенсу відключати телефон для того, щоб ніхто не турбував: можна скористатися двома способами. Можна активувати режим "Не турбувати" або увімкнути режим польоту.

Різниця в тому, що в режимі "не турбувати" той, хто телефонує знає, що ваш пристрій включено, а в месенджерах з’являтимуться галочки про доставку. В авірежимі для інших абонентів телефон сприйматиметься як вимкнений.

Фахівець радить відключати смартфон лише у тому випадку, коли не плануєте його використовувати протягом тривалого часу. Для економії батареї та щоб не турбували дзвінки та повідомлення, краще скористатися режимом польоту.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо телефон почав гальмувати. Розв'язати проблему допоможуть п’ять дій.