Як навчити телефон слухатися голосових команд: проста інструкція для Android

Читать на русском
Автор
Навчитись комунікувати з телефоном просто
Навчитись комунікувати з телефоном просто. Фото Freepik

Голосовий пошук зазвичай швидше, ніж введення їх у рядок пошуку

Голосовий пошук – це функція, яка дозволяє шукати інформацію, промовляючи в пристрій. Це одне з налаштувань смартфона на Android, яке можна зробити в Google.

Портал Creative Edge Media Group надає детальну інструкцію, як налаштувати голосовий пошук на телефоні. Зазначимо, що в інших ОС є інші пошуковики, наприклад на iPhone — Siri.

Як налаштувати голосовий пошук в смартфоні Android

  1. Відкрийте вебпереглядач і перейдіть на сторінку google.com.
  2. Увійдіть у свій обліковий запис, у якому потрібно активувати голосовий пошук, якщо він ще не відкритий на вашому мобільному пристрої чи комп’ютері.
  3. У верхньому правому куті натисніть "Більше налаштувань".
  4. У розділі "Пошук" торкніться "Голос".
  5. Переконайтеся, що поруч із Google Assistant відображається Увімк., а потім увімкніть або вимкніть параметр "Дозволити Google отримати доступ до моєї голосової та мовленнєвої діяльності". Це дозволить Google отримати доступ до всієї вашої активності з моменту ввімкнення комп’ютера або мобільного пристрою та використовувати його для отримання точніших результатів голосового пошуку.

Додаткові налаштування:

  • Мікрофон — можна контролювати, які програми мають до нього доступ.
  • Сповіщення — за умовчанням ви отримуватимете сповіщення на свій пристрій, коли Google Assistant відповідає на голосовий пошук. Їх можна вимкнути.
  • Безперервна розмова — це дає змогу мати кілька запитань і відповідей за допомогою Google Assistant, не вимовляючи кожного разу "Hey Google".

Після завершення налаштувань потрібно зберегти дані. Зазначається, що користуватися голосовим помічником простіше, особливо якщо ви за кермом і хочете використовувати голосові команди для надсилання повідомлень на телефоні або відтворення музики.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна відключити нав'язливу рекламу на смартфоні. Для цього є кілька способів.