Лише одна проста дія: що робити, коли завис телефон

Читать на русском
Автор
Як діяти, коли завис телефон Новина оновлена 13 березня 2024, 15:00
Як діяти, коли завис телефон. Фото Canva

У такій ситуації врятує одна проста порада

Дуже часто буває так, що ми тривалий час використовуємо телефон, від чого він швидко розряджається. Однак, іноді гаджет просто починає гальмувати, і це дратує.

Телефон найчастіше "підвисає" на операційній системі Android, і тоді користувачі поспішають його перезавантажити. Однак, theLime пояснює, що іноді краще спробувати інший варіант.

Зазначається, що вимикання та перезавантаження дуже відрізняється. Тобто, перезавантажити гаджет — це простіше, ніж його вимкнути. Тому й трапляється так, що перезавантаження не допомагає зробити так, аби телефон "відвиснув".

Натомість оптимальним рішенням буде просто його вимкнути. Навіть працівники сервісних центрів рекомендують час від часу вимикати свої пристрої. Це треба робити навіть тоді, коли не виникає певних проблем.

Фахівці пояснюють, що якщо періодично вимикати гаджет, то термін його експлуатації стане довшим. Також варто не забувати видаляти програми, якими ви не користуєтесь, чистити кеш і позбуватися непотрібних файлів.

Тому навіть вимкнення телефона на кілька хвилин допоможе звільнити системні програми, які можуть працювати над різними процесами і застосунками.

Раніше "Телеграф" розповідав, як можна використовувати старі телефони, тож не поспішайте ховати їх у шухляду. Їх можна встановити у авто як відеореєстратор, застосовувати як пульт для дистанційного керування, а також слухати музику та дивитися фільми. Так, ви не будете розряджати власний новий телефон.