Не просто натерти та посмажити: завдяки цим секретам деруни будуть хітом на святковому столі

Читать на русском
Автор
Ці нюанси вам точно знадобляться
Ці нюанси вам точно знадобляться. Фото horodok.city

Спробуйте — і готуватимете тільки так

Ситні, золотаві картопляні деруни – одна з традиційних страв на Масляну. Це рум’яні та пишні картопляні оладки з хрусткою скоринкою люблять практично всі.

Здається, що готувати їх легко і просто. Традиційні рецепти містять терту сиру картоплю, подрібнену цибулю, часник та яйця. Треба лише натерти картоплю, перемішати всі інгредієнти та посмажити. Але ця страва має свої секрети, і про це розповімо разом із "Коліжанкою ".

Секрети ідеальних дерунів

Для приготування цієї страви дуже важлива картопля – вона має бути з підвищеним вмістом крохмалю. Для дерунів підходить картопля з жовтуватою серединою — вона впливає на смак і допомагає зберегти форму готових оладок. Якщо ви думаєте, що у картоплі недостатньо крохмалю, можна додати ще пару ложок у готову картопляну суміш.

Натирати очищену картоплю потрібно на дрібній тертці, чергуючи з цибулею — у цьому випадку суміш не потемніє. І хоч картоплю можна перекрутити в м’ясорубці або комбайні, але найсмачніші деруни виходять натертими вручну.

Якщо картопляна суміш вийшла рідкою, не додавайте багато борошна – краще використовувати крохмаль. Достатньо лише пару ложок, інакше борошно може дати "гумовий" ефект.

Посилити смак дерунів в можна за допомогою спецій. Додавайте різні трави на ваш смак – і страва вийде більш пікантною.

Готувати деруни необхідно на добре розігрітій чавунній або керамічній сковороді, а рослинна олія повинна покривати наполовину картопляну суміш. Тоді вони вийдуть хрусткими та рум’яними.

Готові деруни викладайте на паперові серветки, щоб вони вбрали зайвий жир. Подавати їх краще із домашньою сметаною.