П’ять інгредієнтів — і страва на столі: деруни за цим рецептом вийдуть нереально хрусткими

Читать на русском
Автор
19776
Деруни вийдуть ідеальними
Деруни вийдуть ідеальними. Фото shuba.life

З приготуванням впорається будь-який

Хрумкі золотисті деруни можна робити хоч щодня — вони ніколи не набридають. Тим більше ми вже готували їх з овочів, додавали найрізноманітніші начинки: м’ясо, шкварки або гриби.

Але як би ми не виявляли фантазію, хочеться, щоби під рукою завжди був перевірений рецепт дерунів. Саме їм разом із Smachnonews і поділимося. Деруни за цим рецептом у вас завжди будуть ніжними та хрусткими. Близькі точно їх проситимуть щодня.

Як приготувати деруни за класичним рецептом

Інгредієнти на 4 порції:

  • 600 г картоплі;
  • 2 середні цибулі;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • спеції, сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо і натираємо на великій тертці. Додаємо трохи солі та залишаємо на 10 хвилин, щоб пішла зайва рідина. Після цього віджимаємо її ще руками.
  2. Через зазначений час до картопляної маси додаємо подрібнену цибулю, яйця, борошно, спеції, сіль. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою викладаємо отриману масу і смажимо їх до золотистої скоринки з обох боків.

Готові деруни прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею та подаємо з домашньою сметаною. Цю страву оцінять усі близькі.