П’ять інгредієнтів — і страва на столі: деруни за цим рецептом вийдуть нереально хрусткими
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 19776
З приготуванням впорається будь-який
Хрумкі золотисті деруни можна робити хоч щодня — вони ніколи не набридають. Тим більше ми вже готували їх з овочів, додавали найрізноманітніші начинки: м’ясо, шкварки або гриби.
Але як би ми не виявляли фантазію, хочеться, щоби під рукою завжди був перевірений рецепт дерунів. Саме їм разом із Smachnonews і поділимося. Деруни за цим рецептом у вас завжди будуть ніжними та хрусткими. Близькі точно їх проситимуть щодня.
Як приготувати деруни за класичним рецептом
Інгредієнти на 4 порції:
- 600 г картоплі;
- 2 середні цибулі;
- 3 яйця;
- 3 ст. л. борошна;
- спеції, сіль до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо і натираємо на великій тертці. Додаємо трохи солі та залишаємо на 10 хвилин, щоб пішла зайва рідина. Після цього віджимаємо її ще руками.
- Через зазначений час до картопляної маси додаємо подрібнену цибулю, яйця, борошно, спеції, сіль. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою викладаємо отриману масу і смажимо їх до золотистої скоринки з обох боків.
Готові деруни прикрашаємо подрібненою зеленою цибулею та подаємо з домашньою сметаною. Цю страву оцінять усі близькі.