Додайте один інгредієнт – і такі деруни можна навіть на святковий стіл подавати
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Готуйте одразу подвійну порцію
Одне з найвеселіших весняних свят – це Масляна. Святкується він з 11 по 17 березня і традиційно кулінари готують різноманітні деруни.
Сьогодні разом з OBOZ.UA пропонуємо приготувати незвичайні деруни – з сиром. Готувати їх швидко і просто, а в результаті ви отримаєте ніжну, соковиту страву. Такі деруни точно урізноманітнюють ваше меню на Масляну.
Як приготувати деруни з сиром
Інгредієнти:
- картопля — 2 кг;
- сир — 400 г;
- цибуля — 2 — 3 шт.;
- курячі яйця — 3 шт.;
- пшеничне борошно — 3 — 4 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- бекон — 200 — 300 г;
- соняшникова олія, зелень – до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю та одну цибулину чистимо, натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо блендером.
- В окрему миску розбиваємо яйця. Додаємо до них перець чорний мелений, сіль і добре перемішуємо. В отриману суміш додаємо сир і все ретельно перемішуємо.
- Змішуємо картопляну та яєчну суміш, додаємо подрібнену зелень, борошно і знову перемішуємо.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою викладаємо суміш, формуючи деруни і обсмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору. Готові деруни викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
- Для приготування засмажки дрібно нарізаємо бекон та обсмажуємо його до золотистого кольору на сухій гарячій сковороді та викладаємо на паперову серветку.
- На цій же сковороді обсмажуємо до готовності очищену та подрібнену цибулю, змішуємо з підготовленим беконом.
Подаємо деруни із засмажкою та домашньою сметаною. Смачного!