Додайте один інгредієнт – і такі деруни можна навіть на святковий стіл подавати

Читать на русском
Автор
Близьких за вуха не відтягнете
Близьких за вуха не відтягнете. Фото shuba.life

Готуйте одразу подвійну порцію

Одне з найвеселіших весняних свят – це Масляна. Святкується він з 11 по 17 березня і традиційно кулінари готують різноманітні деруни.

Сьогодні разом з OBOZ.UA пропонуємо приготувати незвичайні деруни – з сиром. Готувати їх швидко і просто, а в результаті ви отримаєте ніжну, соковиту страву. Такі деруни точно урізноманітнюють ваше меню на Масляну.

Як приготувати деруни з сиром

Інгредієнти:

  • картопля — 2 кг;
  • сир — 400 г;
  • цибуля — 2 — 3 шт.;
  • курячі яйця — 3 шт.;
  • пшеничне борошно — 3 — 4 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
  • бекон — 200 — 300 г;
  • соняшникова олія, зелень – до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та одну цибулину чистимо, натираємо на дрібній тертці або подрібнюємо блендером.
  2. В окрему миску розбиваємо яйця. Додаємо до них перець чорний мелений, сіль і добре перемішуємо. В отриману суміш додаємо сир і все ретельно перемішуємо.
  3. Змішуємо картопляну та яєчну суміш, додаємо подрібнену зелень, борошно і знову перемішуємо.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, ложкою викладаємо суміш, формуючи деруни і обсмажуємо їх з обох боків до золотистого кольору. Готові деруни викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.
  5. Для приготування засмажки дрібно нарізаємо бекон та обсмажуємо його до золотистого кольору на сухій гарячій сковороді та викладаємо на паперову серветку.
  6. На цій же сковороді обсмажуємо до готовності очищену та подрібнену цибулю, змішуємо з підготовленим беконом.

Подаємо деруни із засмажкою та домашньою сметаною. Смачного!