Для цих дерунів навіть картопля не потрібна: ви приготуєте їх за хвилини

Читать на русском
Автор
24210
Деруни виходять дивовижними
Деруни виходять дивовижними. Фото glavred.info

Раз-два — і смакота на столі

Апетитні, золотаві деруни — улюблена багатьма страва. Однак багатьох кулінарів зупиняє довгий час приготування: поки начистиш картоплю, поки її натреш.

Якщо не хочеться півдня стояти біля плити, пропонуємо лінивий рецепт улюбленої страви. Разом із "Главредом" ми приготуємо деруни… із капусти. Для їхнього приготування вам знадобиться блендер і кілька простих інгредієнтів. Спробуйте – можливо, такі деруни сподобаються вам більше, ніж класичні?

Як приготувати деруни з капусти

Інгредієнти:

  • капуста — 500 г;
  • цибуля середнього розміру — 1 шт.;
  • яйця — 1 шт.;
  • кефір — половина склянки
  • борошно — 6 ст. л.;
  • сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Капусту миємо і прибираємо непотрібне листя. Решту ріжемо на шматочки та відправляємо в чашу блендера.
  2. Чистимо і нарізаємо цибулю, ріжемо і відправляємо в блендер до капусти.
  3. У чашу блендера також додаємо яйце, борошно та кефір кімнатної температури. Все солимо, перчимо та збиваємо протягом 2 хвилин. Якщо тісто вийшло рідким, додаємо 1-2 столові ложки борошна.
  4. На розігріту сковороду з рослинною олією ложкою викладаємо тісто та обсмажуємо оладки з двох сторін до золотистої скоринки.

Подаємо хрумкі капустяні деруни з домашньою сметаною. Смачного.