У ягодах та фруктах не буде жодного черв’яка: обробіть дерева одним засобом

Читать на русском
Автор
56574
Обов’язкова весняна процедура
Обов’язкова весняна процедура. Фото freepik.com

Цей простий засіб захистить дерева від шкідників та хвороб

Вже в березні садівники починають активно працювати в саду. Окрім сезонної обрізки дерев та чагарників перед ними стоїть завдання захистити зелені насадження від шкідників. Своєчасна та правильна обробка допоможе зберегти здоров’я дерев та майбутній урожай.

Ідеальним часом для цієї процедури є березень, пише Shareinfo.

Коли і як обробляти дерева в саду від шкідників

Обприскування можна розпочинати вже з кінця лютого та проводити аж до кінця березня. Обробку проводять на деревах, які ще не мають листя або на тих, що випустили перші бруньки. Найкраще це робити в тихий і безвітряний день, коли температура повітря вище 8°С.

Аби влітку ягоди та фрукти не були червивими, дерева слід протягом декількох днів обприскувати розведеною парафіновою олією.

Цей засіб захищає плодові дерева від грибків і насамперед паразитів. Олія осідає на організмах шкідників, що харчуються рослинами, що суттєво заважає їхній життєдіяльності. В результаті всі особини гинуть.

Дерева обприскують починаючи від пагонів та гілок, розташованих у центрі крони, переходячи до верхніх пагонів і закінчуючи гілочками, розташованими внизу. Всі пагони та борозенки кори також слід ретельно обробити парафіновою олією.

Однак у засобу є свої недоліки, які необхідно врахувати. Використання парафінової олії може спричинити деформацію листя та зміну кольору дерев. Ризик зростає, якщо обприскування проводиться у невідповідний час або у несприятливих погодних умовах (наприклад, за надмірного сонячного світла, поганої температури).

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно білити дерева у саду навесні. Виявляється, для молодих дерев не можна використовувати вапно.