Кроти терпіти не можуть цей запах: ось що допоможе вигнати тварин з городу

Читать на русском
Автор
244187
Дачники не раді кротам на ділянці Новина оновлена 15 березня 2024, 10:21
Дачники не раді кротам на ділянці. Фото фото з відкритих джерел

Один із найпростіших способів прогнати непроханих гостей з городу

Крот – одна з ненависних дачникам тварин. Характерні пагорби з’являються на городах і в садах вже напровесні. Всупереч поширеній думці, кроти не харчуються рослинами. Їхня їжа — комахи, дощові черв’яки та личинки. Копаючи землю кріт розпушує ґрунт і це є перевагою. Однак недоліком є те, що він також ушкоджує коріння рослин. В результаті вони можуть засохнути.

Якщо вас не влаштовує присутність кротів на ділянці, скористайтеся одним із народних засобів, що допоможе відлякати цю тварину.

Як прогнати крота з ділянки

Як відомо, ці тварини не переносять різких запахів. Саме цією особливістю і радять скористатися дачникам й використовувати проти кротів дьоготь. Це смолоподібне з’єднання, що виділяється з різних порід деревини (наприклад, берези). Його виробляють у результаті сухої перегонки деревини, торфу чи вугілля. Дьоготь має запах, який дратує кротів. Миші та комарі також його ненавидять.

Підготуйте кілька дерев’яних колів довжиною близько 20 см і шириною 3 см. Кінці кожного з них ретельно змастіть дьогтем, а потім вставте в ґрунт по периметру ділянки. Також кілочки можна розмістити в нещодавно створених кротами насипах. За кілька днів сад стане чистим. Гризуни спішно покинуть вашу ділянку.

Дьоготь не завдасть шкоди кротам, а лише ефективно їх відлякає. Він також безпечний для людей та садових культур.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися слимаків на ділянці. Ці маленькі істоти можуть просто залишити дачника без урожаю.