Коли і як проводити весняну обрізку дерев у новому сезоні

Читать на русском
Автор
2822
Деякі дерева можна обрізати вже наприкінці зими
Деякі дерева можна обрізати вже наприкінці зими. Фото Freepik

Дізнайтеся, коли та які види дерев обрізати цієї весни

Незабаром настане новий дачний сезон, до якого потрібно підготуватися. Наприкінці зими саме час спланувати весняну обрізку дерев у саду. "Телеграф" вже розповідав про терміни посадки гладіолусів цієї весни, а сьогодні ділиться, коли і як правильно обрізати дерева.

Весняне обрізання дерев — важливий елемент догляду за садом, пише ТСН. Воно потрібне для підвищення врожайності плодових дерев, а також для поліпшення їхнього стану загалом.

Коли та які дерева обрізати навесні

Наприкінці зими та напровесні потрібно обрізати молоді фруктові дерева — яблуні та груші. А вже у квітні можна приступати до обрізання інших фруктових дерев – абрикосів, черешень, вишень.

Пізньої весни приблизно в березні можна обрізати більш старі дерева. Роблять це під час або відразу після цвітіння, це дозволяє контролювати розміри крони та послабити процеси подальшого зростання пагонів.

Обрізання дерев, які рано плодоносять, можна відстрочити до літа. Наприклад, абрикоси можна обрізати після збирання врожаю. У наступному сезоні дерево після обрізки зацвіте пізніше, а це допоможе уникнути весняних заморозків та втрати врожаю.

У питанні термінів обрізки дерев можна також орієнтуватися на погоду та температуру повітря. Коли стабільно буде плюсова температура, тоді можна приступати до обрізки.

Раніше "Телеграф" розповідав, що потрібно зробити із ґрунтом перед висадкою розсади. Цю помилку припускаються багато городників.