Ніжний шоколадний десерт без масла і яєць: кожний шматочок буде скарбом

Читать на русском
Автор
Чудові домашні солодощі
Чудові домашні солодощі. Фото ukr.media

Такий десерт можна і на святковий стіл поставити

Ми ділились рецептом смачного домашнього морозива. Тепер розповідаємо, як приготувати чудовий шоколадний десерт з найпростіших продуктів.

Для нього не потрібні яйця, ні борошно, ні масло. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • 360 г молока
  • 80 г какао
  • 360 г згущеного молока
  • 200 г чорного шоколаду (50% какао)
  • 140 г обсмаженого арахісу
  • какао для посипки

Спосіб приготування:

  1. Подрібнюємо 140 г арахісу (можна використовувати інші горіхи) у блендері або ступці до бажаної консистенції. Застеляємо дно роз'ємної форми пергаментним папером, а бортики обертаємо тефлоновою стрічкою або ацетатною плівкою.
  2. У каструлі змішуємо 360 г згущеного молока з 90 г молока (1/4 від загальної кількості). Додаємо 80 г какао-порошку і добре перемішуємо.
  3. Вливаємо решту молока (270 г) і знову ретельно перемішуємо. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 5-6 хвилин до в'язкої консистенції.
  4. Знімаємо з вогню, додаємо 200 г подрібненого шоколаду і перемішуємо до повного розчинення. Змішуємо подрібнений арахіс з 200 г гарячого шоколадного крему.
  5. Викладаємо горіхову суміш у форму, рівномірно розподіляючи по дну. Виливаємо шоколадний крем, що залишився, поверх горіхової основи.
  6. За допомогою дерев'яної палички видаляємо бульбашки повітря з крему. Ставимо десерт у холодильник на 6-8 годин (найкраще на ніч). Акуратно виймаємо десерт з форми, знімаємо тефлонову стрічку.

Цей шоколадний десерт з ніжним кремом та горіховою основою стане справжньою окрасою вашого столу. Також ми ділились рецептом чудових домашніх цукерок.