Жоден млинець не полетить на смітник: основні помилки при їх приготуванні і як їх можна виправити

Читать на русском
Автор
Ваші млинці вийдуть ідеальними
Ваші млинці вийдуть ідеальними. Фото vazhnoznat.com

Зверніть увагу на ці хитрощі

Традиційною стравою під час Масляної є тонкі млинці. Це дуже вибаглива страва і зіпсувати її дуже легко — млинці можуть підгоріти, нерівномірно прожаритися чи порватися.

Разом з "УНІАН" розберемо найчастіші кулінарні помилки у приготуванні млинців та як їх виправити. У вас не зіпсується жоден млинець.

Основні помилки при приготуванні млинців

Іноді навіть найдосвідченішим кулінарам складно на око "намацати" правильну консистенцію тіста. Щоб тісто не було занадто рідким або густим, борошно та рідину необхідно брати у співвідношенні 2:3. Наприклад, на 2 склянки борошна необхідно 3 склянки молока. Не варто забувати про інші інгредієнти: на кожні півкіло тіста необхідно 1 яйце, щіпка борошна та пару ложок олії.

Млинці при охолодженні стають сухими та жорсткими, якщо в них немає кислоти. Варто влити в тісто трохи кефіру чи кислого молока – тоді вироби будуть ніжними та ажурними.

Навіть найдосвідченіші кулінари стикаються із ситуацією, коли не вдається перевернути млинець — він рветься і перетворюється на кашу. Це може бути у двох випадках: у тісті мало яєць або воно не встигло настоятися. Ситуацію можна виправити, додавши в тісто яйце і залишивши на 20 хвилин.

Ламкі краї млинців виходять, якщо залишити їх на відкритому повітрі. Варто накрити стопку млинців широкою кришкою чи тарілкою – і проблема вирішиться.

Млинці можуть пропікатися нерівномірно, якщо вилити їх на недостатньо гарячу сковорідку або зарано перевернути. З цією проблемою можна зіткнутися, якщо не просіяти борошно.

Використовуйте ці хитрощі при приготуванні млинців з маком. Їх проситимуть не лише на свято!