Блищатимуть на всю вулицю: як правильно помити вікна та балконні двері

Читать на русском
Автор
Жалюзі теж варто промити від пилу
Жалюзі теж варто промити від пилу. Фото freepik.com

Є кілька лайфхаків, як зробити прибирання швидшим та простішим

Незабаром багато українців робитимуть генеральне весняне прибирання. Одним з його елементів є миття вікон.

Компанія Droylsden Glass поділилася секретами миття вікон в сучасних будинках. Очищувати потрібно не тільки скло, а сам процес прибирання має кілька етапів. Також під час прибирання можна оглянути механізми вікон та в разі необхідності полагодити.

Видаліть будь-який пил і залишки бруду

Обов’язково ретельно очистіть вікна та двері від пилу, перш ніж робити щось інше. Це дозволить уникнути розповсюдження пилу під час чищення.

Використовуйте серветку з мікрофібри та засіб для миття вікон для будь-якого скла

Хоча деякі люди люблять використовувати газетний для очищення скла на вікнах чи інших скляних дверей, використання тканини з мікроволокна та засобу для чищення вікон є найкращим вибором для уникнення без смуг. Можна зробити саморобний миючий розчин із 1 частини дистильованого оцту та 10 частин теплої води, який забезпечує ефективне очищення скла. Його не можна використовувати для рам чи дерев'яних дверей, оскільки це може пошкодити фарбу або пофарбувати покриття.

Потертості усуне меламінова губка

Меламінова піна є матеріалом, який знімає тонкий верхній шар матеріалу і видаляє будь-які сліди від потертостей. Також його радять використовувати там, де ви часто торкаєтесь дверей.

Продезінфікуйте дверні та віконні ручки

Ручки є домом для тисяч бактерій, але універсальний засіб для чищення або сильно розведений розчин відбілювача та чиста м’яка тканина є ідеальним способом їх дезінфекції.

Використовуйте порохотяг

Пилосос і вузьку насадку можна використати для очищення кількох зон. Він видалить пил, бруд або крихти, що застрягли на підвіконні, очистить штори від пилу, починаючи з верхньої частини вниз, видалить павутину у верхній частині міжкімнатних дверей.

Викорініть цвіль за допомогою олії чайного дерева та оцту

Помістіть суміш олії чайного дерева та оцту в пляшку з розпилювачем і нанесіть її на будь-які ділянки цвілі навколо вікон і дверей. Залиште на 30 хвилин, а потім витріть разом з цвіллю.

Почистіть жалюзі за допомогою щипців

Прикріпіть серветку з мікроволокна до кожного кінця щипців, а потім використовуйте цей інноваційний інструмент для очищення окремих ламелей жалюзі. Це значно спростить і прискорить процес очищення.

Раніше "Телеграф" розповідав як часто потрібно міняти йоржик для унітаза. Це залежить від кількох показників.