Готуємося до весни: чого вдома варто позбутися, а що навпаки придбати

Читать на русском
Автор
2198
Корисні поради для кожної господині Новина оновлена 03 березня 2024, 18:57
Корисні поради для кожної господині

Ваші кімнати стануть ще затишнішими

Перші дні весни — це чудовий час, щоб підготувати будинок до нового сезону. Настав час відправити зимові речі на зберігання в шафу і провести якісне генеральне прибирання, а також оновити інтер’єр.

Усього за кілька годин можна зробити свій будинок ще затишніше, не витрачаючи багато часу, грошей та зусиль. "Телеграф" ділиться порадами, як візуально перетворити кімнати, готуючись до нового сезону.

Проведіть генеральне прибирання

Наводити лад у будинку завжди актуально, а не лише весною. Але одна справа – регулярне прибирання, і зовсім інша – генеральне. Вона потребує більше сил та часу, тому її можна "розбити" на кілька днів.

Головне, це повністю прибрати кожну кімнату. Не просто протерти пил та помити поверхні, а переглянути всі речі. Від непотрібних варто позбутися. Щось можна передарувати чи віддати нужденним, продати в інтернеті. Зламані предмети краще викинути або віднести на станцію сортування та переробки відходів.

Наведіть лад у гардеробі

Немає сенсу зберігати речі, які ви не носите. Причини такого "ігнору" можуть бути різні — більше не подобається одяг, він не модний, не підходить за розміром, є дірки та плями.

У будь-якому випадку вихід один. Від таких речей потрібно відразу позбавлятися. Якщо вони ще пристойно виглядають, то можна продати або пожертвувати нужденним.

Одяг, що втратив пристойний зовнішній вигляд, може бути викинутий. Ще його можна пустити на ганчірки, або передати в притулок для тварин як ганчір’я (але врахуйте, що для цього підходять не всі тканини).

Зверніть увагу на вікна

По-перше, їх варто помити. І не лише з внутрішнього боку, а й із зовнішнього. Добре, що в магазинах вже з’явилися спеціальні швабри та миючі засоби, які спрощують завдання.

По-друге, є сенс підібрати нові штори, жалюзі чи ролети. Так ви захистите кімнату від сонячних променів та оновите інтер’єр.

Прочистіть жолоби

Власникам приватних будинків це обов’язково потрібно зробити наприкінці зими чи на початку весни. Виділіть пару хвилин, щоб переглянути, в якому стані жолоби.

Восени вони нерідко "збирають" листя. І якщо взимку зазвичай падає сніг та жолоби практично не працюють, то навесні можуть виникнути проблеми. Тому якщо їх забито, не забудьте прочистити.

Купіть декор

Новий текстиль, ароматичні свічки, дифузори, картини — є багато способів додати затишку вашому будинку. Головне, вибирати щось легке, романтичне. Щось, що налаштує на зустріч весни. Це радуватиме вас і покращить атмосферу в житлі.

Не зайвим буде прикрасити будинок квітами. Це може бути куплений букет, нова кімнатна рослина або яскрава картина. А ще краще все разом. Квітів багато не буває.

Раніше "Телеграф" писав, що робити, щоб не замерзнути навесні у своєму будинку. Часом опалення відключають дуже рано, і тоді температура нижча за комфортну.