Як часто потрібно міняти йоржик для унітазу: мало хто робить це вчасно

Читать на русском
Автор
Зміна йоржика для унітазу необхідна
Зміна йоржика для унітазу необхідна. Фото Pexels

Розповідаємо, коли потрібно змінити йоржик та на що варто звернути увагу

Прибирання в санвузлі включає чищення унітазу за допомогою туалетної щітки. Щетинки ефективно борються з відкладеннями бруду, бактеріями та мікробами. Але добитися гігієни можна лише за допомогою чистого йоржика.

Відкладення, зчищені з унітазу, прилипають до щітки і переносяться назад в унітаз щоразу, коли його чистять. Старий і брудний предмет може спричинити неприємний запах у санвузлі. Тому важливо стежити за чистотою йоржика та вчасно його міняти.

Як часто міняти йоржик у туалеті

Термін придатності йоржика визначається в кожному разі індивідуально. З метою гігієни слід міняти йоржик для унітаза кожні три-шість місяців. Але в деяких випадках це потрібно робити частіше, пише Utopia. Слід враховувати такі фактори:

  • Кількість мешканців. Якщо у вас велика родина, вам слід частіше міняти йоржик для унітаза.
  • Також грає роль частота використання йоржика. Якщо ви багато подорожуєте та рідко буваєте вдома, вам не доведеться часто міняти йоржик. Досить робити це кожні пів року.
  • Йоржик для унітаза також бажано змінювати, якщо хтось із мешканців переніс шлунково-кишкове захворювання.
  • Якщо йоржик для унітаза вже виглядає зношеним та негігієнічним, його теж слід викинути.
  • Силіконові щітки для унітаза довговічніші, ніж традиційні щетинні. Причина цього в тому, що вони не деформуються та їх легко чистити.
  • Якщо ви не чистите йоржик для унітаза регулярно, рекомендується замінити його якнайшвидше.

Як чистити йоржик для унітаза

Ретельне очищення йоржика може продовжити його термін служби.

1. Налийте в унітаз засіб для чищення, або суміш оцту з лимонною кислотою і опустіть в нього йоржик на 30 хвилин. Також йоржик можна замочувати в тримачі, але в цьому випадку до нього потрібно додати води.

2. Через пів години спустіть воду і сполосніть у ній йоржик.

3. Не забудьте почистити тримач йоржика для унітаза. Рекомендується робити це сумішшю води з невеликою кількістю оцту або миючого засобу для сантехніки.

Раніше "Телеграф" розповідав про незвичайний спосіб використання йоржика для унітаза. Виявляється, за його допомогою можна очистити автокилимки.