Підготуйте дім до весни з оцтом: він допоможе ефективно прибрати, і не тільки

Читать на русском
Автор
Оцет з водою наносять пульверизатором
Оцет з водою наносять пульверизатором. Фото Freepik

Оцтом можна відмити внутрішню частину каструль чи очистити поверхні

На початку весни багато господинь та господарів проводять генеральне прибирання. Декому не до вподоби використовувати хімічні миючі засоби для цього. На допомогу може прийти звичайний білий оцет.

Міжнародна організація стандартизації та сертифікації NSF нагадує, що оцет може завдати шкоди деяким поверхням, тому потрібно перевірити його в непомітному місці, перш ніж обробляти поверхню. Оцет не рекомендується використовувати для обробки натурального каменю, вощеного дерева, чавуну або алюмінію.

Також для оцту діє правило — тримати до 30 хвилин. Це час, за який він ефективно діє залежно від забруднення. Серед популярних рецептів — як відчистити внутрішню частину каструль та сковорідок. Для цього половину склянки білого оцту розводять 3,5 літрами і заливають в посуд на 30 хвилин. Потім промивають в гарячій воді з милом.

Якщо змішати оцет з водою у співвідношенні 1:1, можна очистити та освіжити багато поверхонь. Використовуйте цей розчин на склі, вікнах, стінах, шафах, підлозі, раковинах, плитах і кавоварках.

Знадобиться оцет і в садівництві як засіб боротьби з бур'янами. Наповніть пульверизатор і обприскайте серединку квітки. Також обприскайте стебло, щоб оцет вбрався в коріння.

Раніше "Телеграф" розповідав, як очистити кухонні ручки. Вони накопичують на собі чимало бруду та бактерій.