Жир сам відвалиться: як ідеально відмити скляні кришки

Читать на русском
Автор
8617
Згодом скляні кришки каламутніють
Згодом скляні кришки каламутніють. Фото freepik.com

Дізнайтеся три простих способи повернути кришкам початковий вигляд

З тим, щоб вимити каструлю або сковороду з усіх боків і дістатися всіх кутів, де скупчився бруд, зазвичай немає особливих проблем. Але у випадку зі скляною кришкою справи складніші. Жир і бруд накопичуються в важкодоступних місцях.

Винахідливі господині вигадали кілька простих способів, які відмиють скляні кришки до невпізнання. Лайфхаками ділиться сайт "Добрі новини ".

Чим очистити скляні кришки від жиру

Насамперед можна прокип’ятити кришки. Для цього потрібно взяти ємність, в яку поміститься кришка і залити в неї 1 літр води та насипати 1 чайну ложку сухого засобу для посуду. Прокип’ятіть кришки 15 хвилин. Після кип’ятіння зніміть ємність із вогню і дайте кришкам полежати в розчині ще 30 хвилин. Потім промийте кришки теплою водою. Зазвичай під час кип’ятіння бруд відвалюється сам.

Другий спосіб передбачає використання саморобного миючого засобу. 1/5 шматка господарського мила натріть на великій тертці та змішайте з 1 столовою ложкою оцту й 1 столовою ложкою соди. Отриману пасту нанесіть на кришки та зачекайте 30 хвилин. Далі потріть їх губкою та змийте теплою водою.

Або змішайте засіб на основі гірчичного порошку. Для цього змішайте по 2 столові ложки гірчичного порошку, соди та оцту і додайте 4 столові ложки рідкого господарського мила. Перемішайте інгредієнти та влийте в суміш склянку окропу. Отриману суміш нанесіть на брудні кришки, зачекайте 30 хвилин, потріть губкою і промийте чистою водою.

Раніше "Телеграф" ділився порадами, які допоможуть привести до ладу весняне взуття. Користуючись цими порадами, ви зможете легко почистити улюблені туфлі.