Вам телефонують з іноземного номера? Як дізнатися, якій країні він належить

Читать на русском
Автор
578
Дівчина з телефоном Новина оновлена 08 березня 2024, 08:43
Дівчина з телефоном. Фото freepik.com

Не завжди, якщо код належить будь-якій країні, дзвінок неодмінно надійшов звідти

Цифри кожного мобільного номера містять інформацію, в якій країні та регіоні він був зареєстрований. На територію реєстрації вказує код країни — він іде відразу за позначкою "+" і відокремлений від решти цифр. Українські номери починаються з +3, а іноземні мають інші коди з однієї, двох чи навіть трьох цифр.

Про те, як за номером визначити країну, якій він належить, розповів сайт itechua. Є кілька способів.

У списку дзвінків телефону

У багатьох сучасних телефонах встановлено автоматичну функцію визначення регіону, з якого надходить дзвінок. У разі, коли дзвінок здійснюється з номера іншої країни, у списку вхідних дзвінків поруч із номером може відображатися її назва. У деяких випадках потрібно викликати меню докладної інформації. Для цього потрібно натиснути значок "i" поряд із номером.

Через стільникового оператора

Ви можете підключити послугу визначення номерів на сайті свого мобільного оператора. Часто вона входить у комплект підписки, що захищає від спаму та шахраїв, але може надаватися й окремою послугою.

Пошук в інтернеті за кодом країни

Для того, щоб дізнатися з номера якої країни надійшов дзвінок, необхідно написати код країни зі значком плюсу (перші цифри номера до пробілу) і додати слово країна. Запит має виглядати так: код +ХХ країна, наприклад код +91 країна. Відповідь покаже, що код належить до Індії. Так можна перевірити будь-який код телефону.

Варто зазначити, що не завжди, якщо код належить будь-якій країні, дзвінок неодмінно надійшов звідти. Не всі номери виявляються фізичними, багато з них — віртуальні та орендувати їх можуть із будь-якої точки світу. Цим користуються шахраї, орендуючи номери із іноземними кодами. Таким чином, більшість дзвінків із "закордонних" номерів на ділі здійснюють шахраї та спамери.

Як повідомляв "Телеграф", Лаура Канкаала, "білий хакер", поділилася, як можна зрозуміти, що за вами шпигуть через телефон. Є кілька ознак.