Не можна "доводити" до нуля: розвінчано міф про зарядку сучасного телефону

Читать на русском
Автор
751
Не можна розряджати смартфон до мінімуму
Не можна розряджати смартфон до мінімуму. Фото Телеграф

Це популярне правило не несе жодної користі, але навіть шкодить

Коли слід підключати мобільний телефон до зарядки? Це питання хвилює багатьох користувачів. Раніше виробники гаджетів рекомендували розряджати акумулятор до нуля, проте зараз це правило втратило свою актуальність і це скоріше шкідливо, ніж корисно.

Міф про необхідність повного розряджання батареї перед заряджанням мобільного телефону продовжує жити. Фахівці видання androidauthority спростовують його.

Як не можна розряджати смартфон

Колишнє правило розряджання акумулятора до мінімуму застосовувалося до старих типів батарей, таких як нікель-кадмієві або нікель-металгідридні. Сучасні смартфони оснащені літій-іонними та літій-полімерними акамуляторами.

Правильно, що раніше потрібно було розряджати старі батареї перед підключенням до мережі, щоб досягти максимальної ємності. Але сучасні акумулятори не потребують цього. При цьому розрядка смартфона до нуля може негативно вплинути на його батарею.

Нещодавно "Телеграф" розповідав, чому смартфон повільно заряджається. Також ми писали, як вирахувати віруси на смартфоні. Дуже корисним у цьому питанні стане один простий додаток.