Ваш смартфон "літатиме" після цих простих дій: 5 кроків, щоб розігнати телефон

Читать на русском
Автор
929
Freepik Новина оновлена 07 березня 2024, 20:48

Ці дії необхідно виконувати регулярно

Якщо ви користуєтеся своїм смартфоном протягом тривалого часу, то, напевно, почали помічати, що ґаджет вже не такий швидкий, як був у перші місяці після покупки. Навіть найкращий телефон з часом починає працювати повільніше, та це не означає, що йому пора на звалище.

"Телеграф" зібрав кілька дієвих порад, які допоможуть пришвидшити роботу вашого телефона:

  • Перезавантажте свій ґаджет. Можливо, звучить не надто переконливо і схоже на кліше, однак, це працює. Вимкніть, а тоді увімкніть телефон. Перезавантаження допоможе пришвидшити роботу вашого смартфона. Цей процес завершує роботу запущених "у фоні" додатків та звільняє частину пам'яті.
  • Спробуйте очистити кеш. Інколи повільно працює не "весь" телефон, а лише окремі програми. Це може бути пов'язано з кеш-пам’яттю. Кешування сприяє безперебійній роботі вашого телефону, але іноді може спричиняти проблеми, які навпаки сповільнюють його роботу.
  • Звільніть пам'ять телефону. З часом пам'ять телефону заповнюється справжнім мотлохом. Практика показує — чим більше в телефоні пам'яті, тим рідше користувачі задумуються про те, що варто було б її почистити. А дарма. Час від часу, видаляйте зайві фото чи відео, програми якими давно не користуєтеся або файли, що були завантажені колись і давно втратили актуальність. Це допоможе вашому смартфону "вільно дихати". І не забувайте потім почистити кошик.
  • Медіафайли у месенджерах. У налаштуваннях деяких месенджерів може стояти заборона на видалення кешу, коли ви видалятимете кеш з телефону, в цілому. В таких випадках варто зайти окремо в кожен з месенджерів і видалити кешовані файли. Наприклад, у популярному серед українців Telegram за день може накопичитися кілька гігабайтів. Звісно це залежить від того, як часто і активно ви користуєтеся додатком, але, радимо, час від часу, заглядати у налаштування месенджера.
  • Оновіть ПЗ. Не нехтуйте оновленням програмного забезпечення. Цю штуку придумали не просто так. Перевірте, чи встановлені на вашому смартфоні останні оновлення і якщо ні — встановіть. Так, часом це потребує більше, ніж 5-10 хвилин, але воно того варте. Виробники телефонів впроваджують оновлення безпеки та ПЗ для телефонів, які можуть допомогти розв'язати будь-які проблеми, які у вас виникли.

Ці прості поради допоможуть вам "розігнати" свій телефон. Вищезазначені дії необхідно виконувати регулярно, щонайменше, кілька разів на місяць, а ще краще — на тиждень. Разом з цим, якщо жодна з порад не допомогла, згадайте скільки років вашому телефону. Якщо він вже старенький, то, можливо, настав час його поміняти.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що робити, щоб заряд телефону протримався якомога довше. Прості кроки допоможуть розтягнути "життя" батареї, якщо зарядити її не має можливості.