Тануть у роті: рецепт ніжних курячих котлет

Читать на русском
Автор
1188
Курячі котлети - чудовий варіант обіду  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 06 березня 2024, 11:34
Курячі котлети - чудовий варіант обіду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати курячі котлети.

Курячі котлети – це класика домашньої кухні, улюблена страва дітей та дорослих. Їх можна готувати на сковороді, в духовці, на пару, а також використовувати для приготування котлет по-київськи, з начинкою з сиру та вершкового масла.

Ці котлети дуже просто та швидко робити. Про це пише Уніан.

Секрети ідеальних котлет:

1. Фарш:

  • Найкраще використовувати куряче філе або грудку, подрібнені на м'ясорубці.
  • Додайте до фаршу трохи сала або вершкового масла, щоб зробити котлети соковитими.
  • Не забудьте про цибулю, вона надає котлетам аромату та ніжності.
  • Замість хліба краще використовувати батон, замочений у молоці.

2. Спеції:

  • Сіль і перець – це базові спеції для будь-яких котлет.
  • Додайте до фаршу свої улюблені спеції: паприку, куркуму, каррі, сушений часник, орегано.
  • Не переборщіть з кількістю спецій, щоб не заглушити смак курячого м'яса.

3. Формування котлет:

  • Змочіть руки водою, щоб фарш не липнув.
  • Сформуйте котлети однакової товщини, щоб вони рівномірно прожарювалися.
  • Обваляйте котлети в паніровочних сухарях, щоб отримати хрустку скоринку.

4. Приготування:

  • Обсмажте котлети на сковороді з двох боків до золотистого кольору.
  • Доведіть котлети до готовності в духовці або на пароварці, щоб зберегти соковитість.

5. Подача:

  • Подавайте котлети з улюбленим гарніром: картоплею, рисом, макаронами.
  • Додайте до котлет свіжі овочі, зелень, соус.

Порада: Щоб котлети вийшли максимально соковитими, не пережарюйте їх. Перевірити готовність можна, проткнувши котлет зубочисткою: якщо з неї витікає прозорий сік, м'ясо готове.

А якщо ви любите свинину, рекомендуємо приготувати м’ясо французькою за рецептом "Телеграфа".Також, ми ділились рецептом ребер у соусі барбекю.