Після цієї курочки ви оближете навіть деко: вся справа у маринаді

Читать на русском
Автор
1016
Вийде неймовірно апетитно
Вийде неймовірно апетитно. Фото shuba.life

Ви забудете про котлети та шашлики

Ароматна та ситна курочка – найпростіший варіант для смачного сімейного обіду чи вечері. Але важливо у приготуванні м’яса – правильний маринад. Саме з його допомогою страва вийде соковитою та особливою на смак.

Саме тому разом із "Добрими новинами" ділимося рецептом ідеального маринаду. Спробуйте – і ця страва переверне ваш світ.

Як приготувати курку в маринаді

Інгредієнти:

  • 1 курка;
  • 1 цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1/4 чашки соєвого соусу;
  • 1/4 чашки оливкової олії;
  • 2 ложки меду;
  • 2 ложки гірчиці;
  • 1 ложка паприки;
  • 1 ложка кетчупу;
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо соєвий соус, оливкову олію, мед, гірчицю, паприку, кетчуп, цибулю та часник, ретельно перемішуємо. Додаємо до свого смаку сіль та перець, знову ретельно перемішуємо.
  2. Курку миємо, сушимо і за бажанням нарізаємо шматочками. Повністю занурюємо м’ясо в маринад, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник щонайменше на 2 години, а краще на всю ніч.
  3. Коли курка замаринується, даємо їй прогрітися до кімнатної температури. Тим часом розігріваємо духовку до 200 градусів.
  4. Відправляємо м’ясо на застелене пергаментом деко для запікання і відправляємо в духовку приблизно на 45-60 хвилин. Періодично курку перевертаємо для рівномірного прожарювання і поливаємо курку соком, що виділяється.

Поки курка запікається, готуємо улюблений салат. Смачного!