Після цієї курочки ви оближете навіть деко: вся справа у маринаді
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1016
Ви забудете про котлети та шашлики
Ароматна та ситна курочка – найпростіший варіант для смачного сімейного обіду чи вечері. Але важливо у приготуванні м’яса – правильний маринад. Саме з його допомогою страва вийде соковитою та особливою на смак.
Саме тому разом із "Добрими новинами" ділимося рецептом ідеального маринаду. Спробуйте – і ця страва переверне ваш світ.
Як приготувати курку в маринаді
Інгредієнти:
- 1 курка;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 1/4 чашки соєвого соусу;
- 1/4 чашки оливкової олії;
- 2 ложки меду;
- 2 ложки гірчиці;
- 1 ложка паприки;
- 1 ложка кетчупу;
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- У мисці змішуємо соєвий соус, оливкову олію, мед, гірчицю, паприку, кетчуп, цибулю та часник, ретельно перемішуємо. Додаємо до свого смаку сіль та перець, знову ретельно перемішуємо.
- Курку миємо, сушимо і за бажанням нарізаємо шматочками. Повністю занурюємо м’ясо в маринад, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник щонайменше на 2 години, а краще на всю ніч.
- Коли курка замаринується, даємо їй прогрітися до кімнатної температури. Тим часом розігріваємо духовку до 200 градусів.
- Відправляємо м’ясо на застелене пергаментом деко для запікання і відправляємо в духовку приблизно на 45-60 хвилин. Періодично курку перевертаємо для рівномірного прожарювання і поливаємо курку соком, що виділяється.
Поки курка запікається, готуємо улюблений салат. Смачного!