Перевірена класика: мама готувала котлети саме за цим рецептом

Читать на русском
Автор
17469
То ви ще не готували
То ви ще не готували. Фото vazhnoznat.com

Близькі викочуватимуться з-за столу

Якщо ви дуже любите м’ясо, напевно не відмовитеся від ніжної та ароматної котлетки. Пам’ятаєте, як смачно готувала биточки мама?

Річ у тому, що вона додавала у фарш один незвичайний інгредієнт – панірувальні сухарі. Всього один продукт — і звичайна котлета перетворюється на справжнє задоволення, від якого неможливо відірватися. Перевіреним рецептом ділиться "Господинька".

Як приготувати котлети за маминим рецептом

Інгредієнти:

  • фарш – 1,5 кг;
  • цибуля – 3 – 4 шт.;
  • часник — 4 — 5 зубчика;
  • панірувальні сухарі – 150 г;
  • вода – 300 мл;
  • сіль — 2 ч. л.;
  • чорний перець – на свій смак;
  • вершкове масло — 40 — 50 г.

Спосіб приготування:

  1. Часник і цибулю чистимо, подрібнюємо та змішуємо з фаршем.
  2. Панірувальні сухарі заливаємо близько 300 мл води, перемішуємо і відправляємо у фарш. Солимо, перчимо, ретельно перемішуємо та формуємо котлети.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо котлети та смажимо з обох боків до золотистої скоринки.
  4. Відправляємо підсмажені котлети у форму для запікання, зверху викладаємо вершкове масло, закриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 160 градусів на 35-40 хвилин.

До речі, а ви знали, що німці не смажать котлети? Однак биточки у них виходять неймовірно соковитими.