Це повільно "вбиває" батарею: 3 головні помилки при зарядці телефону

Читать на русском
Автор
717
Телефон Новина оновлена 05 березня 2024, 08:41
Телефон. Фото freepik.com

Звички власника можуть пошкодити пристрій

Регулярні помилки під час заряджання телефону небезпечні не лише втратою ємності батареї, а й виходом її з ладу. Прості правила допоможуть надовго зберегти акумулятор.

Про три головні помилки при зарядці, які негативно впливають на акумулятор телефону, розповів сайт itechua. Якщо їх повторювати на постійній основі, незабаром може знадобитися заміна батареї.

Сильна розрядка смартфона

Найкраще намагатися не допускати розряду батареї нижче 20%, проте припустимо, що пристрій періодично сідатиме "в нуль". Однак у цьому випадку важливо одразу поставити смартфон на зарядку.

Сильна розрядка смартфона може ввести пристрій у стан глибокого розряду – захисна реакція батареї телефону. У цьому випадку контролер живлення блокує електричний ланцюг акумулятора. Вивести смартфон із глибокого розряду складно, батарея може і не заробити. І навіть якщо смартфон вдасться "оживити", під час кожного глибокого розряду акумулятор частково деградує, втрачаючи частину ємності. В результаті розряджатися він буде швидше, а заряджатися повільніше.

Якщо телефон розрядився до нуля, необхідно відразу підключити його до джерела живлення. Якщо це неможливо, необхідно встановити режим енергозбереження, закрити всі програми та вимкнути бездротові з’єднання.

Регулярна нічна зарядка

Декілька нічних зарядок батареї не завдадуть їй великої шкоди. Однак, якщо це зробити регулярною практикою, термін служби акумулятора може скоротитися. Тому краще заряджати телефон вдень, контролюючи рівень заряду і відключивши в потрібний момент.

Перегрів акумулятора

Під час заряджання батарея нагрівається в безпечних межах. Однак, якщо температура зростає, відбувається перегрів, який загрожує негативними наслідками. В цьому випадку всередині акумулятора починають проходити хімічні реакції, внаслідок яких він втрачає ємність. У найгіршому варіанті перегрів може призвести до здуття акумулятора і навіть займання.

Потрібно стежити, щоб телефон не заряджався під прямим сонячним промінням, під час спеки, в приміщеннях з високою температурою. Також, якщо на телефоні щільний чохол, перед зарядкою його треба знімати.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, коли потрібно, щоб смартфон "протягнув" на одному заряді якомога довше. Для цього також є свої хитрощі.