Програми в телефоні можуть шпигувати за вами: на що звернути увагу та як захиститись

Читать на русском
Автор
776
Телефон
Телефон. Фото itechua.com

Програми треба встановлювати лише з надійних джерел

Смартфон містить величезний масив інформації про власника і цим можуть користуватися шахраї. Вони можуть стежити за користувачем через камеру телефону або за допомогою низки програм.

Є кілька способів, за допомогою яких шахраї можуть отримати доступ до персональних даних. Про них розповідає itechua.

Способи викрадення даних

Запити дозволів. Додатки часто запитують доступ до контактів, розташування, фото, повідомлень та інших особистих даних. Несумлінні розробники можуть збирати та використовувати ці відомості без відома власника.

Відстеження активності. Деякі програми відстежують місцеперебування, історію відвідування вебсайтів, активність у соціальних мережах та інші дії користувача у мережі. Ця інформація може бути продана для рекламних, чи інших сумнівних цілей.

Витік даних. Програми можуть зламати хакери. У цьому випадку вони можуть отримати доступ до конфіденційної інформації користувачів. Особливо це стосується програм із низьким рівнем безпеки. Недостатня захищеність додатків загрожує крадіжкою особистої інформації.

Як захистити свої дані

Уважно вивчати дозволи. Перед встановленням застосунку необхідно перевірити, чи дійсно йому потрібен доступ до тих чи інших даних.

Встановлювати оновлення програм. Не варто нехтувати оновленнями. Нові версії зазвичай виправляють уразливості та збільшують захищеність додатка.

Використовувати паролі та біометричну автентифікацію. Оптимальне рішення – захистити доступ до смартфона за допомогою пароля, відбитка пальця або розпізнавання обличчя.

Встановити антивірусну програму. Це допоможе захистити пристрій від шкідливих програм та вірусів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо ви перестали чути співрозмовника. Погіршення якості звуку телефону може виникнути з різних причин.