Батарея телефону протримається набагато довше: 5 кроків для збереження заряду

Читать на русском
Автор
861
Телефон
Телефон. Фото Freepik

Допоможуть прості дії

Щоб батарея телефону якомога довше не втрачала свою ємність, потрібно дотримуватись правил заряджання. Однак трапляються випадки, коли необхідно, щоб смартфон "протягнув" на одному заряді якомога довше. Для цього також є свої хитрощі.

Необхідно захистити пристрій від усього, що з’їдає багато енергії. Потрібно вимкнути деякі функції, що допоможе батареї довше зберегти заряд, пише сайт itechua.

Відключення бездротових технологій

Насамперед треба відключити Wi-Fi, Bluetooth та GPS. Щонайменше вони не повинні функціонувати в той момент, коли власник смартфона ними не користується. Батарея розряджається швидше, коли пристрій перебуває у режимі пошуку Wi-Fi. Те саме відбувається і коли автоматично визначається місцеперебування.

Вимкнення функції вібрації

Віброрежим набагато більше "навантажує" акумулятор, ніж мелодія дзвінка. На час економії заряду взагалі варто відключити цю функцію.

Зменшення яскравості екрана

Також скоротити споживання енергії допоможе зниження яскравості дисплея. Її треба зменшити до мінімуму.

Швидке блокування екрана

Час роботи смартфона, коли ним не користуються, можна скоротити у "Налаштуваннях". Чим раніше буде відключатися дисплей увімкненого, але невикористовуваного гаджета, тим повільніше батарея втрачатиме заряд.

Вимкнення оповіщення програм

На повідомлення від додатків йде чимало енергії, тому найкраще, якщо програми не надсилатимуть жодних повідомлень. Оповіщення можна залишити тільки для електронної пошти та месенджера, якщо ви чекаєте на важливі повідомлення.

Раніше "Телеграф" розповідав, що серед корисних правил зарядки телефону трапляється чимало міфів. Вони колись справді були правдивими, а зараз втратили свою актуальність.