П’ять головних причин, чому ваш телефон заряджається не так швидко, як раніше

Читать на русском
Автор
7444
Повільна зарядка смартфона – велика незручність Новина оновлена 03 березня 2024, 15:25
Повільна зарядка смартфона – велика незручність. Фото Телеграф

Не кожен може виділити багато часу на зарядку свого смартфона

Багато українців запитують, як можна заощадити заряд акумулятора свого смартфона, адже не завжди є можливості підключити гаджет до джерела живлення. Особливо проблематично, якщо ваш смартфон заряджається дуже повільно.

Повільна зарядка телефону може бути викликана декількома поширеними причинами. Про 5 із них пише Makeuseof.

Неякісні аксесуари

Насамперед варто звернути увагу на якість використовуваного кабелю та адаптера, а також на потужність джерела живлення. Заміна кабелю може усунути проблему, краще вибирати зарядні пристрої відомих брендів, а ідеальний варіант – використовувати той, що йде в комплекті з телефоном.

Проблеми з портом

Порт зарядки може бути пошкоджено. Проведіть огляд за допомогою ліхтарика та збільшувальної лінзи, видаліть із порту всі зайві предмети за допомогою пластикової зубочистки або м’якого пензля.

Фонові додатки

Повільна зарядка може бути викликана також фоновими додатками, особливо тими, які активно використовують ресурси. У Android та iOS є інструменти для відстеження активних додатків у фоновому режимі, їх варто перевірити та, при необхідності, видалити.

Стара батарея

Якщо ваш телефон старше двох або трьох років, акумулятор може бути зношений, що також впливає на швидкість заряджання. У цьому випадку слід звернутися до сервісного центру для заміни батареї.

Використання телефону під час заряджання

Деякі додатки, такі як Facebook, можуть скорочувати час автономної роботи телефону. Рекомендується дати пристрою час на заряджання без активного використання під час процесу.

Раніше ми писали, які дві функції швидко "садять" заряд батареї смартфона. Зверніть увагу на поширені налаштування.