За вуха не відтягнеш: рецепт ніжної курки у вершково-гірчичному соусі

Читать на русском
Автор
Цю курку може приготувати навіть новачок (зображення створено за допомогою ШІ)
Цю курку може приготувати навіть новачок (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати курку у вершковому соусі.

Курка у вершково-гірчичному соусі – це вишукана та ароматна страва, яка прикрасить будь-який стіл. Її вершковий соус з пікантними нотками гірчиці підкреслює ніжний смак курячого м'яса, роблячи цю страву справжнім шедевром.

Інгредієнти:

  • 600 г курячого філе
  • 200 мл вершків (10-20%)
  • 2 ст. л. гірчиці (звичайної або зернистої)
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ст. л. олії
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1/4 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1/4 ч. л. сушеного розмарину

Приготування:

  1. Куряче філе наріжте кубиками.
  2. Цибулю подрібніть, а часник пропустіть через прес.
  3. Розігрійте олію на сковороді.
  4. Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
  5. Додайте часник і готуйте ще 30 секунд.
  6. Додайте курку і готуйте, помішуючи, до золотистого кольору.
  7. Влийте вершки, додайте гірчицю, сіль, перець, чебрець, розмарин і добре перемішайте.
  8. Тушкуйте курку на повільному вогні 15-20 хвилин до готовності.
  9. Подавайте курку з рисом, картоплею або макаронами.

Варіації:

  • Додайте до соусу тертий сир, гриби або оливки.
  • Замість сушених трав використовуйте свіжі.
  • Приправте курку вашими улюбленими спеціями.

Порада:

Щоб соус вийшов густішим, додайте в нього 1-2 столові ложки борошна.

Секрети ніжного м'яса:

  • Не перетримуйте курку на вогні, інакше вона стане сухою.
  • Використовуйте курячий бульйон замість води.
  • Додайте в маринад для курки трохи лимонного соку.

Курка у вершково-гірчичному соусі – це не лише смачна, але й корисна страва. Вона багата на білок, вітаміни та мікроелементи. Ця страва стане чудовим доповненням до вашого раціону.

А якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати рулетики з ковбасою за рецептом "Телеграфа". Також ми розповідали, як приготувати смачний святковий рулет з оселедцем.