Якщо близькі просять курочку, приготуйте її в лимонному соусі: просто ахнуть від задоволення

Читать на русском
Автор
2040
Смачний порятунок для швидкого обіду чи вечері
Смачний порятунок для швидкого обіду чи вечері. Фото shuba.life

Якщо є курка та спеції, вийде чудова страва

Якщо хочеться ситно, швидко та смачно нагодувати родину, страви з курки – найкращий варіант. Готуються вони швидко, а до смаку виходять неймовірними.

Саме тому ми з Shuba пропонуємо приготувати курячі стегенця в лимонному соусі. Це не тільки дуже смачно, але й неймовірно просто — поки вони гасять, можна займатися своїми справами. Якщо хочете надати страві екзотичних ноток, лимон можна замінити на лайм, а в кінці приготування додати кінзу. Якщо раптом неможливо запікати в духовці, страву можна нещільно накрити кришкою і поставити на маленький вогонь.

Як приготувати ніжні курячі стегна в лимонному соусі

Інгредієнти на 4 порції:

  • курячі стегенця — 4 шт.;
  • рослинна олія – 40 мл;
  • цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
  • часник, зубчики – 2 шт.;
  • лимон, цедра – 20 г;
  • вершки 30% — 200 мл;
  • вода – 150 мл;
  • лимон, сік – 10 мл;
  • сіль – на свій смак;
  • петрушка, гілочка – 5 шт.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю та часник чистимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник пропускаємо через прес. Дрібно нарізаємо петрушку. М’ясо солимо з обох боків.
  2. У сковороді з товстим дном розігріваємо рослинну олію, викладаємо стегенця і смажимо до рум’яності з обох боків. Викладаємо на тарілку.
  3. У ту ж сковороду викладаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору. Додаємо часник, цедру, воду, сік лимона та вершків, перемішуємо і доводимо до кипіння.
  4. У приготований соус викладаємо курку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готовим стегенцем даємо відпочити 10 хвилин, прикрашаємо петрушкою і подаємо зі смачним салатом. Вийде неймовірна вечеря.