Якщо близькі просять курочку, приготуйте її в лимонному соусі: просто ахнуть від задоволення
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 2040
Якщо є курка та спеції, вийде чудова страва
Якщо хочеться ситно, швидко та смачно нагодувати родину, страви з курки – найкращий варіант. Готуються вони швидко, а до смаку виходять неймовірними.
Саме тому ми з Shuba пропонуємо приготувати курячі стегенця в лимонному соусі. Це не тільки дуже смачно, але й неймовірно просто — поки вони гасять, можна займатися своїми справами. Якщо хочете надати страві екзотичних ноток, лимон можна замінити на лайм, а в кінці приготування додати кінзу. Якщо раптом неможливо запікати в духовці, страву можна нещільно накрити кришкою і поставити на маленький вогонь.
Як приготувати ніжні курячі стегна в лимонному соусі
Інгредієнти на 4 порції:
- курячі стегенця — 4 шт.;
- рослинна олія – 40 мл;
- цибуля жовта ріпчаста — 2 шт.;
- часник, зубчики – 2 шт.;
- лимон, цедра – 20 г;
- вершки 30% — 200 мл;
- вода – 150 мл;
- лимон, сік – 10 мл;
- сіль – на свій смак;
- петрушка, гілочка – 5 шт.
Спосіб приготування:
- Цибулю та часник чистимо. Цибулю нарізаємо півкільцями, часник пропускаємо через прес. Дрібно нарізаємо петрушку. М’ясо солимо з обох боків.
- У сковороді з товстим дном розігріваємо рослинну олію, викладаємо стегенця і смажимо до рум’яності з обох боків. Викладаємо на тарілку.
- У ту ж сковороду викладаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору. Додаємо часник, цедру, воду, сік лимона та вершків, перемішуємо і доводимо до кипіння.
- У приготований соус викладаємо курку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готовим стегенцем даємо відпочити 10 хвилин, прикрашаємо петрушкою і подаємо зі смачним салатом. Вийде неймовірна вечеря.