Розкішна святкова вечеря з найпростіших продуктів: знадобиться курка та жменя гречки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2459
Виходить дуже просто і смачно
Ми ділились рецептом оригінальної та ситної новорічної закуски. Та найбільше мороки, традиційно, у кулінарів з основною стравою.
Пропонуємо дуже простий рецепт, який точно не забере у вас багато часу та сил. М’ясо готується разом із гарніром, тож можна просто поставити все у духовку та піти займатись своїми справами. Така курочка, фарширована гречкою, пасує і на свято, і на щодень. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Курка ціла
- Гречка – 1 склянка
- Печериці – 400 г.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль
- Чорний перець
- Вершкове масло – 40 г.
- Соняшникова олія – для обсмажування
Для змащування:
- Вершкове масло – 80 г.
- Сушений часник – 1 ч.л.
- Солодка паприка – 1,5-2 ч.л.
- Сіль
- Чорний перець
Спосіб приготування:
- Чистимо, ріжемо та обсмажуємо цибулю до прозорості. Перекладаємо до неї нарізані печериці і готуємо їх до випарювання вологи. Як тільки вода випарується, додаємо вершкове масло та обсмажуємо до золотистості грибів.
- Гриби солимо, перчимо. Гречку до готовності варимо в підсоленій воді. З’єднуємо з грибною засмажкою і перемішуємо.
- Курку миємо, просушуємо серветками. Викладаємо на деко, застелене пергаментом. Щільно набиваємо курку начинкою та зашиваємо кулінарними нитками.
- Змішуємо в окремій мисочці м’яке вершкове масло, сухий часник, солодку паприку, сіль та чорний перець. Цією пастою змащуємо курку і відправляємо її в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
- Через годину дістаємо, поливаємо соком, що виділився, і повертаємо в духовку. Готуємо до рум’яності ще 15-20 хвилин.
Так з простим набором продуктів і невеликою затратою часу ми отримуємо розкішну вечерю. Також ми ділились рецептом смачного м’ясного рулету.