Розкішна святкова вечеря з найпростіших продуктів: знадобиться курка та жменя гречки

Читать на русском
Автор
2459
Це ідеальна вечеря і на щодень, і до святкового столу
Це ідеальна вечеря і на щодень, і до святкового столу. Фото shuba.life

Виходить дуже просто і смачно

Ми ділились рецептом оригінальної та ситної новорічної закуски. Та найбільше мороки, традиційно, у кулінарів з основною стравою.

Пропонуємо дуже простий рецепт, який точно не забере у вас багато часу та сил. М’ясо готується разом із гарніром, тож можна просто поставити все у духовку та піти займатись своїми справами. Така курочка, фарширована гречкою, пасує і на свято, і на щодень. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Курка ціла
  • Гречка – 1 склянка
  • Печериці – 400 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Вершкове масло – 40 г.
  • Соняшникова олія – для обсмажування

Для змащування:

  • Вершкове масло – 80 г.
  • Сушений часник – 1 ч.л.
  • Солодка паприка – 1,5-2 ч.л.
  • Сіль
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Чистимо, ріжемо та обсмажуємо цибулю до прозорості. Перекладаємо до неї нарізані печериці і готуємо їх до випарювання вологи. Як тільки вода випарується, додаємо вершкове масло та обсмажуємо до золотистості грибів.
  2. Гриби солимо, перчимо. Гречку до готовності варимо в підсоленій воді. З’єднуємо з грибною засмажкою і перемішуємо.
  3. Курку миємо, просушуємо серветками. Викладаємо на деко, застелене пергаментом. Щільно набиваємо курку начинкою та зашиваємо кулінарними нитками.
  4. Змішуємо в окремій мисочці м’яке вершкове масло, сухий часник, солодку паприку, сіль та чорний перець. Цією пастою змащуємо курку і відправляємо її в розігріту до 200 градусів духовку на 1 годину.
  5. Через годину дістаємо, поливаємо соком, що виділився, і повертаємо в духовку. Готуємо до рум’яності ще 15-20 хвилин.

Так з простим набором продуктів і невеликою затратою часу ми отримуємо розкішну вечерю. Також ми ділились рецептом смачного м’ясного рулету.