Тануть в роті: рецепт ніжних оладок з капусти

Читать на русском
Автор
689
Ці оладки тануть в роті та дуже легко готуються  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці оладки тануть в роті та дуже легко готуються (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати капустяні оладки.

Оладки з капусти – це не лише бюджетна, але й неймовірно смачна та корисна страва. Їх хрустка скоринка, ніжна серединка та приємний капустяний аромат роблять цю страву справжнім фаворитом на столі.

Інгредієнти:

  • 500 г капусти
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. борошна
  • 1/2 цибулини
  • 1 зубчик часнику
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • 1/4 ч. л. кмину
  • 1 ст. л. олії

Приготування:

  1. Капусту дрібно наріжте.
  2. Цибулю подрібніть, а часник пропустіть через прес.
  3. Додайте до капусти яйця, борошно, цибулю, часник, сіль, перець, кмин та добре перемішайте.
  4. Розігрійте олію на сковороді.
  5. Викладайте тісто ложкою на сковороду, формуючи невеликі оладки.
  6. Смажте оладки з обох боків до золотистого кольору.
  7. Подавайте оладки зі сметаною, майонезом або вашим улюбленим соусом.

Варіації:

  • Додайте до тіста тертий сир, зелень або гриби.
  • Замість пшеничного борошна використовуйте вівсяне або кукурудзяне.
  • Приправте оладки вашими улюбленими спеціями.

Порада:

Щоб оладки вийшли пишними, не перемішуйте тісто занадто сильно.

Секрети хрусткої скоринки:

  • Добре розігрійте сковороду перед смаженням.
  • Не кладіть на сковороду занадто багато оладок, щоб вони не охололи.
  • Смажте оладки на середньому вогні.

Оладки з капусти – це універсальна страва, яка може бути як сніданком, так і обідом або вечерею. Їх легко приготувати, а результат завжди радує своїм смаком.

А якщо ви любите смачні закуски, рекомендуємо також приготувати рулетики з ковбасою за рецептом "Телеграфа". Також ми розповідали, як приготувати смачний святковий рулет з оселедцем.