Енергію поглинає одна популярна функція: як вимкнути на телефоні

Читать на русском
Автор
939
Сканування найближчих пристроїв слід вимикати
Сканування найближчих пристроїв слід вимикати. Фото Телеграф

Так заряду батареї вистачить на довше

Мобільний телефон може розряджатися з різних причин. Якщо у вас постійно не вистачає заряду акумулятора, можливо, одна з популярних функцій працює практично цілодобово і непомітно споживає енергію.

Для економії заряду вашого смартфона спробуйте простий лайфхак. Він полягає у вимкненні сканування найближчих пристроїв. Про це пише Makeuseof.

Існує безліч способів заощадити заряд батареї на вашому телефоні, особливо на платформі Android. У фоновому режимі працює безліч додатків та служб, які вам можуть бути не потрібні в цей час, тому краще відключати їх на постійній основі. Однією з таких функцій є сканування найближчих пристроїв.

Як вимкнути сканування інших пристроїв

Смартфони регулярно сканують навколишні пристрої для виявлення навушників, смартгодинників, Bluetooth-динаміків та інших аксесуарів. Це зручно, але може виявитися енерговитратним для батареї.

Тому, коли ви завершите процес підключення аксесуарів, потрібно вимкнути цю функцію. Для цього перейдіть до "Налаштування" > "Підключення" > "Додаткові параметри підключення" і вимкніть опцію "Сканувати пристрої поблизу".

Раніше ми писали, як на телефоні вимкнути роботу програм у фоновому режимі. Завдяки цьому можна суттєво заощадити заряд батареї.