Пошкодите телефон, навіть не усвідомлюючи цього: як уберегти порт смартфона

Читать на русском
Автор
7756
Очищення порту для зарядного пристрою має бути обов’язковим
Очищення порту для зарядного пристрою має бути обов’язковим. Фото Pixabay

Є каверза в тому, щоб просто встромити штекер зарядки в телефон

Якщо ваш смартфон швидко розряджається, однією з можливих причин може бути забруднення роз’єму для зарядки. Так, його потрібно періодично чистити, і це можна зробити легко і швидко прямо вдома з мінімальними зусиллями.

При зарядці смартфона часто допускаються помилки, які можуть пошкодити акумулятор. Один із ключових моментів — правильне підключення кабелю до робочого порту для зарядки, а для цього можна використовувати простий трюк з підручними засобами, пише bestlifeonline.

Здається, що вставити штекер телефон просто, але є нюанс. Якщо ви вставляєте зарядний кабель неакуратно і не прямо в роз’єм, ви ризикуєте пошкодити телефон, навіть не підозрюючи про це. Це може призвести до неправильного вирівнювання порту, що, своєю чергою, може перешкоджати повній зарядці пристрою, навіть якщо він підключений до мережі.

Однак якщо у вас виникли проблеми із зарядкою телефону, не варто відразу ж думати, що справа в несправності порту. Пил і сміття можуть накопичуватися в роз’ємі для заряджання, тому регулярно слід застосовувати цей простий трюк: використовуйте м’який чистий пензель або спеціальний інструмент для очищення роз’єму, щоб видалити забруднення.

Раніше ми писали, як потрібно користуватися телефоном під час морозу. Потрібно використовувати не лише захисний чохол.