Акумулятор телефона потрібно викинути: п’ять вагомих причин зробити це

Читать на русском
Автор
3538
Батарея з часом може зноситися
Батарея з часом може зноситися. Фото Freepik

Ось що вкаже на те, що настав час замінити батарею пристрою

З різних причин ваш мобільний телефон може швидко розряджатися. Однією з причин цього може бути зношеність акумулятора, на що можуть вказувати кілька ознак, і їх досить легко виявити.

Недостатня увага до обслуговування батареї може призвести до погіршення продуктивності смартфона та пошкодження інших компонентів. Наприклад, тепло, яке виділяється несправною батареєю, може спричинити перегрів або непоправну шкоду сусіднім електронним компонентам. Подібні моменти сигналізують, що батарея терміново потребує заміни, пише makeuseof.

Коли потрібно міняти батарею смартфона

  1. Під час заряджання або використання акумулятор часто нагрівається. Це може призвести до прискореного розряду батареї і, при тривалому перегріванні, скоротити її термін служби. Крім того, це може призвести до вимкнення пристрою або виникнення проблем під час його перезапуску.
  2. Місткість батареї та час автономної роботи знизилися. Наприклад, заряд пристрою може зменшуватися зі 100% до приблизно 90% (або нижче) відразу після відключення від зарядного пристрою. Це може свідчити про несправність батареї.
  3. Батарея може бути здутою або мати фізичні пошкодження, такі як тріщини, протікання, здуття або виділення газу.
  4. Пристрій не заряджається. При підключенні до зарядного пристрою показує, що його підключено, але відсоток заряду не збільшується навіть після певного часу. Ймовірно, акумулятор не може утримувати заряд.
  5. Смартфон працює лише при підключенні до зарядного пристрою. Це проявляється в тому, що пристрій потребує постійного підключення до мережі. Якщо батарея повністю розряджена і не може забезпечити резервне живлення, пристрій може стати гарячим, що виходить за межі норми.

Раніше ми писали, як заощадити заряд батареї телефону. Існує один прийом зі "сном" пристрою.