Розлили воду на смартфон? Втримайтеся від цих дій, щоб остаточно його не добити

Читать на русском
Автор
703
Колаж "Телеграф" Новина оновлена 01 березня 2024, 22:05

В першу чергу телефон необхідно вимкнути

Смартфон супроводжує нас, буквально, всюди: на роботі, вдома, під час відпочинку, у спортзалі чи кафе. Відповідно і шанси пошкодити ґаджет зростають. Достатньо одного необережного руху й ось ви вже залили телефон водою чи іншою рідиною.

"Телеграф" зібрав поради, що ширяться мережею на випадок такої прикрої ситуації й розвінчав найбільші міфи. Та про все по черзі.

Отже, якщо ви впустили телефон у воду, або намочили його якимось іншим чином, то, для початку, одразу вимкніть пристрій. Якщо є можливість, розберіть його. Якщо задня кришка не знімається, то принаймні витягніть sim-карту і карту пам'яті (якщо така у вас є).

Просушіть усі доступні елементи сухими серветками й залиште смартфон на рушнику у такому положенні, щоб рідина, яка потрапила всередину могла витекти.

Не вмикайте телефон мінімум кілька годин і в жодному разі не ставте його на зарядку.

Що не можна робити в жодному разі

  • Не намагайтеся висушити телефон феном

Цей спосіб — чудовий приклад того, як робити не потрібно. Фен жодним чином не допоможе висушити смартфон. Навіть, якщо ви увімкнете холодне повітря або виберете найлегший режим. Фен ніяк не висушить рідину всередині пристрою, а потік теплого повітря викличе перегрівання внутрішніх елементів.

  • Банка з рисом НЕ допоможе витягнути всю воду з пристрою

Чимало статей в інтернеті пропонують скористатися "рисовою ванною" або силікагелем. Однак, якщо рис і вбере у себе вологу з доступних ділянок, вода всередині пристрою залишиться навіть через добу після такого "просушування". Крім того, завжди є великий шанс того, що ви подряпаєте свій ґаджет або рисові мікрочастинки потраплять у роз'єм для зарядки або мікрофон чи динамік.

  • Потрясти телефон або подути в нього — погана ідея

Ще один розповсюджений міф — потрясти чи подути у телефон, щоб "виштовхати" воду з пристрою. Такі маніпуляції призведуть лише до того, що вода розповсюдиться на всі елементи всередині пристрою і ще більше нашкодить йому.

Тож найкращою порадою залишається одна — вимкніть телефон та зверніться до фахівців. Вони проведуть діагностику пристрою, виявлять усі пошкодження та швидко повернуть працездатність смартфона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав, що робити, якщо телефон "не бачить" SIM-карту. Кілька простих лазівок дозволять вам відновити роботу телефона.