Намагайтеся заряджати свій телефон не вище цього відсотка: просте правило

Читать на русском
Автор
37342
Заряджати смартфон потрібно грамотно
Заряджати смартфон потрібно грамотно. Фото Телеграф

Дізнайтесь про золоте правило зарядки свого мобільного телефону

Під час заряджання мобільного телефону ми часто робимо помилки, які можуть пошкодити акумулятор і навіть спричинити поломку гаджета. Одна з таких помилок – перезаряджання. Важливо пам’ятати оптимальний рівень заряду.

Золоте правило зарядки смартфона полягає в тому, щоб заряджати пристрій до 85% заряду батареї, пише makeuseof. Це правило сприяє довговічній роботі акумулятора та продовжує його термін служби.

У процесі заряджання ви, напевно, помічали, що рівень заряду батареї швидко підіймається з 20% до 50%, але досягнення від 70% до 100% потребує більше часу. Це неефективно та прискорює знос батареї. Тому експерти рекомендують зупинитися на 85% заряду, щоб зменшити знос акумулятора та продовжити його термін служби.

Оптимізація заряду акумулятора смартфона

Багато смартфонів оснащені функцією "Оптимізація заряду акумулятора", яка обмежує максимальний рівень заряду. У більшості сучасних акумуляторів здатність утримувати максимальний заряд знижується після 500 циклів зарядки. Проте спеціальне програмне забезпечення для керування батареєю або аналогічні налаштування на вашому пристрої можуть сповільнити процес зносу та продовжити термін служби акумулятора.

Раніше ми писали, як часто потрібно вимикати телефон, щоб покращити роботу пристрою. Дотримуйтесь простого правила.