Навіть найстаріші плями зникнуть назавжди: як випрати кухонні рушники

Читать на русском
Автор
Рушники знову стануть чистими
Рушники знову стануть чистими. Фото info.spim.ru

Ви запам’ятаєте ці лайфхаки

Без рушників на кухні не обійтись. Однак, їх доводиться міняти досить часто, оскільки на текстилі залишаються жирні плями, які не випрати.

Не варто ухвалювати поспішних рішень. Можна спробувати впоратися з проблемою за допомогою хімії або вдатися до народних методів, що допоможе вирішити проблему, інформують "Белновости".

Як випрати кухонні рушники

Для початку необхідно приготувати необхідні засоби, а саме гірчичний та звичайний пральні порошки. Далі розчиніть 200 г порошку в 5 літрах чистої води та залиште в цьому розчині текстиль на ніч. Наступного ранку залишиться тільки випрати речі звичним способом.

Для точкового видалення плям можна використовувати суміш із води та гірчичного порошку. Цю суміш слід нанести товстим шаром на плями та залишити на 4 години. Після чого випрати, як завжди.

Ефективним рішенням також є використання лимонної кислоти та господарського мила. Мило необхідно натерти на тертці та розвести у гарячій воді, у цьому розчині замочити рушники. Потім на плями слід насипати лимонну кислоту, а за годину речі сполоснути та випрати.

Раніше ми писали, як часто потрібно міняти рушники. Нехтування гігієною рушників може призвести до розмноження бактерій та грибків, що негативно впливає на самопочуття.