Секрет ідеального прання: скільки порошку насипати в машинку

Читать на русском
Автор
22309
Знання правильного дозування порошку заощадить ресурси та гроші
Знання правильного дозування порошку заощадить ресурси та гроші. Фото freepik.com

Дізнайтесь, як економно та ефективно використовувати пральний порошок

Здавалося б, щоб визначити необхідну кількість прального порошку, достатньо прочитати інструкцію на коробці з миючим засобом. Але не все так просто. По-перше, у таблицях на пакуванні зазвичай зазначаються середні дані. По-друге, виробники побутових миючих засобів зацікавлені у збільшенні продажів, тому цифри кількості, що рекомендуються, можуть бути сильно завищені.

Раніше ми розповідали, як правильно використовувати кондиціонер для білизни. Тепер, разом з "Добрими новинами" розповімо, скільки порошку необхідно для одного прання.

Чим небезпечний надлишок порошку

Деякі господині вважають, що чим більше порошку використовувати, тим ефективнішим буде прання. Насправді це загрожує серйозними наслідками, аж до ремонту пральної машини. Надмірна кількість порошку може призвести до таких неприємних результатів:

  • в процесі прання не весь миючий засіб буде вимито з камери, що надалі призведе до пошкодження пральної машини;
  • в барабані пральної машини з’явиться неприємний запах, особливо при використанні дешевого неякісного засобу для прання;
  • на речах залишаться білі смуги.

Скільки порошку потрібно для прання

Рекомендується використовувати для прання 1 столову ложку порошку з розрахунку на 1 кілограм брудної білизни. Кількість миючого засобу можна збільшити, якщо вода занадто жорстка або одяг сильно забруднений. У цьому разі рекомендують насипати додаткову ложку порошку. Тобто на 5 кілограмів білизни використовувати 6 столових ложок порошку.

Раніше "Телеграф" розповідав, як привести до ладу пуховик після зими. Послуги хімчистки вам більше не знадобляться.