Чи можна прати шкарпетки вручну і як це правильно робити: секретний лайфхак

Читать на русском
Автор
2335
Прання шкарпеток може здаватися нескладним завданням, але не все так просто
Прання шкарпеток може здаватися нескладним завданням, але не все так просто. Фото Freepik

Розповідаємо, чи потрібно вивертати шкарпетки під час прання

Прання шкарпеток вручну може бути зручною та ефективною альтернативою використанню пральної машини, де іноді виникає неприємний запах, якого буває складно позбутися. Інший варіант, якщо у вас обмежений доступ до прального обладнання або ви хочете дбайливо ставитися до ваших речей. "Телеграф" розповість, як випрати шкарпетки в домашніх умовах.

Як правильно прати шкарпетки вручну

Підготовчі кроки:

  • заповніть маленьке відро або раковину теплою водою;
  • якщо ви не знаєте, яким милом прати шкарпетки, то додайте у воду невелику кількість будь-якого м’якого миючого засобу або змильте в руках у воді таке мило, яке у вас є.

Далі помістіть шкарпетки у воду і стискайте їх так, щоб вони повністю промокли. Потріть тканину одна об одну на областях, де шкарпетки найчастіше забруднюються — таких, як п’яти та підошви. Залиште шкарпетки у воді на деякий час, щоб дозволити мийному засобу проникнути в тканину і розчинити забруднення.

Наступні кроки:

  • ретельно промийте пару в чистій проточній воді до повного видалення мийного засобу;
  • повторіть промивання, якщо необхідно, щоб переконатися в повній чистоті.

Після обережно вичавте зайву вологу, не надто сильно скручуючи тканину. Розвісьте шкарпетки на батареї або розкладіть на рівній поверхні, помістивши їх на махровий рушник, щоб вони висохли природним чином.

Секретний лайфхак, як вручну прати шкарпетки

Натягніть кожен носок на ліву і праву руку так, як одягаються рукавички. Увімкніть воду, добре змочіть тканину та вимкніть воду. Візьміть брусок мила або видавіть невелику кількість рідкого мийного засобу на долоні. Далі дійте так, ніби ви миєте руки — потирайте їх одну об одну обертальними рухами, захоплюючи внутрішню та зовнішню частину кисті.

Потім увімкніть воду і дійте подібним чином, прополіскуючи шкарпетки під проточною водою. При необхідності додатково нанесіть мийний засіб на п’яти та пальці й добре потріть, потім знову прополощіть. Рекомендується повторити процедуру, вивернувши шкарпетки навиворіт. Так ви будете впевнені, що з них пішов весь піт.

Раніше "Телеграф" розповідав, як прибрати неприємний запах із взуття. Цей засіб є практично на кожній кухні.