Багато хто робить помилки: як правильно використовувати кондиціонер для білизни

Читать на русском
Автор
851
Кондиціонер підходить не для всіх видів одягу
Кондиціонер підходить не для всіх видів одягу. Фото freepik.com

Правила використання кондиціонера для білизни під час прання

Може здаватися, що використовувати кондиціонер для білизни дуже просто. Але насправді виявляється, що бездумно наливати засіб у пральну машину не можна. Наприклад, не всі знаю, що його не можна використовувати при пранні спортивного одягу та рушників. Занадто велика кількість засобу може зробити ваш одяг грубим.

Раніше ми розповідали, як правильно використовувати капсули для прання. Тепер розповімо, скільки кондиціонера та для яких тканин використовувати.

Коли не можна використовувати кондиціонер для білизни

Не рекомендується використовувати кондиціонер для білизни для прання речей, що вбирають піт, водовідштовхувальних тканин або вогнестійкого одягу. Засіб блокує правильну роботу волокон на цих тканинах. Також не підходить кондиціонер для прання рушників та ганчірок з мікрофібри.

Не слід використовувати пом’якшувачі для одягу з еластану. Вони руйнують здатність спандексу відводити вологу та погіршують його здатність розтягуватися.

Кондиціонер для білизни найкраще діє на бавовну, льон, трикотаж та джинсову тканину. Він пом’якшує та захищає волокна, допомагаючи запобігти пошкодженню під час прання.

При пранні таких делікатних речей, як вовна, обов’язково вибирайте спеціальний кондиціонер для вовни. Це найкращий спосіб уникнути усадки та деформації одягу.

Скільки кондиціонера потрібно для прання

Кількість кондиціонера повинна бути пропорційна кількості тканини, яку ви перете. Важливо дозувати засіб, залежно від розміру завантаження. Більшість кондиціонерів для білизни мають мірний ковпачок з маркуванням, що відповідає кількості продукту, яку слід використовувати залежно від кількості речей у барабані.

Зверніть увагу, що формули продуктів можуть різнитися залежно від бренду (деякі менш концентровані, деякі більш концентровані), тому обов’язково вибирайте дозування відповідно до рекомендацій на пакуванні конкретного продукту.

Коли додавати кондиціонер

Наливати кондиціонер для білизни слід у спеціальний відсік пральної машини. Так він поступово розподілиться по білизні під час полоскання. Якщо додати засіб до барабана, це призведе до утворення плям на речах, а більшість засобу змиється в перші хвилини прання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити шкарпетки білими. Для цього способу прання знадобиться мікрохвильова піч.