Хімчистка не знадобиться: як правильно випрати зимову куртку в домашніх умовах

Читать на русском
Автор
2817
Прання пуховика вдома може стати непростим завданням
Прання пуховика вдома може стати непростим завданням. Фото Freepik

Розповідаємо, як не зіпсувати річ

Нещодавно ми розповідали, як швидко висушити білизну у приміщенні. А сьогодні "Телеграф" розбирався, як прати куртку в пральній машині-автоматі.

Спочатку варто уважно прочитати інформацію, яку надає виробник. Як правило, всі корисні рекомендації вказані на бирці, прикріпленій до виробу. Там же написано, з якого матеріалу зроблена ваша куртка. Верх зазвичай виготовляється із синтетики, яка забезпечує захист від впливу зовнішнього середовища.

Як випрати зимову куртку, щоб не збився синтепон

Головні правила:

  • Не рекомендується використовувати порошок. Рідкі мийні засоби більше підходять для цієї мети та захищають наповнювач від деформації.
  • Якщо на вашій куртці є натуральне хутро, його можна відстебнути перед пранням або акуратно розчесати після нього, а також під час того, як річ висихатиме.
  • Перевірте кишені. Якщо раптом ви виявите в них дірки, їх потрібно зашити перед пранням, щоб запобігти випаданню наповнювача.
  • Куртку рекомендується застебнути перед пранням, а капюшон відстебнути, щоб уникнути деформації під час прання.

Перед початком прання пуховика рекомендується вивернути його навиворіт і помістити в пральну машину. Для запобігання скручування пуху під час прання можна додати в барабан кілька спеціальних м’ячиків.

Миючий засіб слід додати до спеціального отвору пральної машини, дотримуючись інструкції за кількістю, та вибрати делікатний режим прання з температурою не вище 30 градусів. Якщо можливо, рекомендується використовувати додаткове полоскання, щоб ретельно видалити залишки засобу.

Віджим слід встановити лише на рівні 400-600. Великі обороти можуть сприяти виходу наповнювача зі швів.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим найкраще чистити замшеве взуття. Ці прості поради продовжать термін служби ваших речей.