Для такого салату вам навіть у магазин йти не доведеться: зайдіть на кухню – і знайдете необхідне

Читать на русском
Автор
23518
Здивуйте всіх неймовірною стравою
Здивуйте всіх неймовірною стравою. Фото noviydoctor.com

Гості ходитимуть п’ятами, щоб запитати рецепт

Буряк – найчастіший гість на наших кухнях. Це важливий інгредієнт не лише улюбленого борщу, а й найрізноманітніших салатів.

Разом із "Добрими новинами" поділимося неймовірним рецептом страви. Річ у тім, що для його приготування вам навіть купувати в магазині нічого не потрібно, а результат вас захопить. Він здивує вас неперевершеним смаком і стане чудовим доповненням до будь-якого обіду чи вечері. Це не лише смачно, але дуже корисно.

Як приготувати салат з горіхів, моркви та буряку

Інгредієнти:

  • 2 середні буряки;
  • 2 великі моркви;
  • 1/2 чашки горіхів;
  • 1/4 чашки оливкової олії;
  • 2 ложки яблучного оцту;
  • сіль та чорний перець на свій смак;
  • сік половини лимона за бажанням;
  • 1/4 чашки подрібненої свіжої петрушки;
  • 1/4 чашки фета чи козячого сиру за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Буряк і моркву відварюємо до готовності, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо тоненькими смужками.
  2. За бажання горіхи підсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору, даємо охолонути та подрібнюємо.
  3. Для приготування соусу в окремій глибокі мисці змішуємо оливкову олію, яблучний оцет, сіль, перець і за бажанням — сік лимона. Все перемішуємо.
  4. Підготовлені буряки та моркву відправляємо в глибокий салатник. Туди ж додаємо смажені горіхи. Заправляємо все приготованим соусом та ретельно перемішуємо.

Прикрашаємо салат подрібненою петрушкою та натертим сиром. Подаємо разом з курячим філе або ніжними котлетами. Смачного.