Як можна і не можна заряджати телефон: 7 головних порад

Читать на русском
Автор
8011
Заряджати телефон потрібно правильно та безпечно
Заряджати телефон потрібно правильно та безпечно. Фото Freepik

Деякі поради щодо заряджання телефону вже не актуальні

Навколо зарядки телефону є багато міфів, порад та хибних тверджень. Одне з найпопулярніших — що телефон вперше після покупки потрібно зарядити до 100%.

На порталі Coolblue дали 7 порад із зарядки гаджета, які варто запам’ятати. Якщо телефон правильно заряджається. Акумулятор зношується менше, а пристрій прослужить довше.

Спека та холод шкідливі для акумулятора

Тепло дуже шкідливе для акумулятора. Оптимальною є температура від 20 до 30 градусів. Але температури від 35 до 40 градусів вище нуля викликають сильний знос. Не варто залишати пристрій на сонці, під подушкою або в іншому місці. Особливо слід враховувати це під час заряджання, оскільки в цей момент він нагрівається. Дуже низькі температури також шкідливі для акумулятора, тому ніколи не потрібно класти пристрій у морозильну камеру для охолодження.

Часта коротка зарядка корисна для акумулятора

Акумулятор зношується, коли він розряджається або заряджається і цей процес не можна запобігти, але можна скоротити. Сучасні батареї смартфонів сприятливо реагують на короткі періоди заряджання. Тому, якщо підзарядити телефон на 5% або 10%, це не тільки не нашкодить йому, але і буде корисним.

Заряджання до 100% шкідливе для акумулятора

Зарядка до 100% викликає набагато більше зношування, ніж зарядка до 70 або 80%. Крім того, якщо акумулятор продовжувати заряджатися після того, як він досягне 100%, це може зашкодити батареї. Смартфон не вибухне, але якщо рівень заряду батареї впаде на 1%, зарядний пристрій відразу ж підзарядить цей 1%. І цей останній 1% є тією деталлю, що викликає найбільше зношування.

Крім того, пристрій нагрівається, що також призводить до його зношування. Це означає, що смартфон не слід заряджати вночі, оскільки пристрій часто годинами підключений до зарядного пристрою, вже повністю заряджений.

Швидка зарядка не шкідлива

Під час швидкого заряджання акумулятор нагрівається, але не набагато більше, ніж при звичайній зарядці. Швидка зарядка здатна відновити заряд телефону на 40-60% за пів години. Без швидкого заряджання за пів години телефон вийде зарядити приблизно до 20%.

Це набагато безпечніше, ніж заряджати пристрій уночі, що призводить до його додаткового зношування.

Заряджати телефон не обов’язково оригінальним зарядним пристроєм

З погляду безпеки не має значення, використовується зарядний пристрій тієї ж марки, що смартфон, або інший зарядний пристрій. Усі зарядні пристрої безпечні та не пошкодять акумулятор. Дешеві зарядні пристрої з китайських вигідних сайтів можуть зіпсувати акумулятор, тому завжди краще купувати їх у надійного продавця.

Для моделей iPhone не має значення, використовується оригінальний зарядний пристрій чи ні, коли справа стосується швидкості заряджання. Те саме стосується більшості смартфонів інших марок. Інші зарядні пристрої не шкідливі, просто вони повільніші, кажуть фахівці.

Не можна користуватися смартфоном під час заряджання

Під час заряджання телефон нагрівається сам по собі, а якщо в цей момент ним користуватися, він нагріється ще більше. Це тепло разом приводить до дуже швидкого зносу акумулятора.

Не потрібно заряджати нову батарею до 100%

Раніше в смартфонах були акумулятори, які потрібно було активувати, один раз зарядивши до 100%, а потім дати їм розрядитися. Цей тип акумулятора вже багато років не використовується у смартфонах. Це означає, що ця порада більше не застосовується, тому не потрібно шкодити гаджету з першого дня його використання.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як прискорити зарядку телефону. Фахівці назвали п’ять перевірених та безпечних способів.