Вимкнути Wi-Fi, геолокацію і не тільки: простий спосіб пришвидшити зарядку телефона

Читать на русском
Автор
3718
Працювати на смартфоні під час заряджання - сповільнювати процес
Працювати на смартфоні під час заряджання - сповільнювати процес. Фото bigmag.ua

Вимкнути зайві фонові програми можна двома способами

Велика кількість додатків та увімкнених функцій може привести до гальмування смартфона. Однак у телефона є базові функції, які впливають на його роботу. Серед них — визначення місцезнаходження, Wi-Fi, автоматичне обертання, NFC, автоматична яскравість тощо.

Портал Backdroid наголошує — їх увімкнення зазвичай розряджає батареї швидше, адже служби використовують смартфони у фоновому режимі, що споживає заряд акумулятора. Головна порада в такому випадку — вимикайте всі додаткові служби, такі як Wi-Fi, місцезнаходження, автоматичне обертання та автоматична яскравість.

Також на швидкість заряджання впливають всі додатки, які працюють в фоновому режимі, наприклад, оновлюються та синхронізуються. Щоб швидко зарядити телефон можна увійти у безпечний режим, зокрема на пристрої Android. Поки ви перебуваєте в безпечному режимі, усі програми автоматично вимикаються. При цьому ви все ще можете телефонувати, оскільки системні програми за замовчуванням працюють. Після зарядки можна вимкнути безпечний режим.

Інший спосіб позбутися фонових програм — вимкнути телефон. Багато смартфонів споживають заряд батареї прямо під час заряджання, що сповільнює процес.

Раніше "Телеграф" розповідав, що деякі фахівці радять заряджати телефон один раз на день. Інші ж наголошують — не можна допускати повної розрядки смартфона, тож невелике підживлення йому не нашкодить.