5 способів пришвидшити зарядку смартфона: лайфхаки, що краще працюють разом

Читать на русском
Автор
1416
Проблема може бути й в роз'ємі
Проблема може бути й в роз'ємі. Фото santeplusmag.com

Ці звички можуть стати гарним щоденним ритуалом

Окрім того, що потрібно вставляти штекер в роз'єм обережно, аби не пошкодити контакти, є й деякі інші принципи, які допоможуть пришвидшити заряджання смартфона. Найкраще їх комбінувати.

Виберіть настінну розетку замість порту USB

USB-порт вашого комп’ютера може бути зручним, коли ви працюєте віддалено, але розетка заряджатиме ваш телефон швидше. Від USB телефон заряджається зазвичай вдвічі довше.

Купіть зарядний пристрій високої потужності

Щоб швидко зарядити потрібен зарядний пристрій із високою потужністю. Часто це саме оригінальні зарядні пристрої, а підробки видають меншу потужність.

Очистіть зарядний порт

Проблема може полягати не в заряді акумулятора — з часом ворсинки та пил можуть накопичуватися у роз'ємі. Потрібно вимкнути телефон і за допомогою стисненого повітря або зубочистки акуратно видалити будь-яке сміття з порту. Потім знову під'єднати зарядний пристрій і перевірити, чи краще він працює.

Увімкніть режим польоту

Це дозволить уникнути такої швидкої розрядки акумулятора та зосередити енергію на зарядці. Ви не зможете отримувати текстові повідомлення чи здійснювати пошук в Інтернеті, але ви заощадите енергію, оскільки ваш телефон не буде постійно шукати стільникове з’єднання чи з’єднання Wi-Fi.

Тримайте свій телефон в холоді

Тепло може знизити ємність акумулятора. Насправді програмне забезпечення вашого телефону може обмежити зарядку приблизно до 80%, коли телефон нагрівається вище рекомендованої температури. Якщо ви помітили, що ваш телефон нагрівається під час заряджання, можна вийняти його з чохла перед зарядкою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вперше заряджати телефон. У порівнянні з минулим типом акумуляторів деякі правила змінились.