Зволожувач не знадобиться: як за допомогою підручних засобів досягти потрібного рівня вологості в домі

Читать на русском
Автор
1116
Запам’ятайте цей лайфхак
Запам’ятайте цей лайфхак. Фото plitka.kiev.ua

Повітря в квартирі має бути помірно вологим

Зволожувач повітря є незамінним помічником у будинку. Він використовується для підтримки комфортного рівня вологості в приміщенні, особливо в зимовий період, коли опалювальні системи можуть робити повітря надто сухим. Для комфортного перебування в кімнатах рекомендують підтримувати вологість в районі 50-70%, а визначити її можна просто навіть без спеціальних приладів.

Однак коли можливості купити зволожувач немає, підвищити рівень вологості можна й іншими методами. Як саме – розповідають "Бєлновини".

Як підвищити рівень вологості в будинку

Ємність із водою

Якщо вам необхідно швидко та ефективно зволожити повітря у приміщенні, можна пожертвувати естетикою інтер’єру. Це особливо актуально, якщо ви плануєте провести процедуру перед сном. Просто візьміть кілька відер, наповніть їх водою та розмістіть у різних куточках вашого будинку чи квартири. Залиште їх там на ніч, і вони допоможуть підвищити вологість повітря, що може бути особливо корисним у зимовий період або в приміщеннях із сухим повітрям.

Вологі рушники

Для цієї мети найкраще вибрати махрові рушники великого розміру. Просто змочіть їх та повісьте на батареї. Цю процедуру рекомендується провести у кожній кімнаті.

Акваріум

Якщо ви прагнете підтримувати оптимальний рівень вологості в приміщенні, хорошим рішенням може стати придбання акваріума. Крім цього, акваріум також надасть вашому інтер’єру особливого шарму. Однак важливо пам’ятати, що така покупка має бути продуманою та зваженою, адже за рибками потрібен особливий догляд.

Раніше "Телеграф" розповідав, якою має бути температура в приміщенні взимку. У цій справі важлива золота середина.