Вологість повітря в квартирі взимку: як визначити без приладів

Читать на русском
Автор
3193
Повітря в квартирі має бути помірно вологим
Повітря в квартирі має бути помірно вологим. Фото freepik.com

Дізнайтесь, чи нормальна вологість у квартирі взимку

Якість повітря – один із важливих факторів затишного знаходження у приміщенні. За відсутності взимку опалення вологість повітря підвищена, що часто призводить до появи цвілі у квартирі. Але й надто сухе повітря через опалювальні прилади не приносить користі.

Для комфортного перебування в кімнатах рекомендують підтримувати вологість близько 50-70%. "Телеграф" розповість, як без спеціальних приладів вияснити, чи комфортне повітря у приміщенні.

Як дізнатися рівень вологості у квартирі

Зазвичай визначення рівня вологості у приміщенні використовується гігрометр. Але якщо такого приладу немає, можна легко обійтись підручними засобами.

Для першого методу потрібна склянка з водою. Налийте в склянку холодну воду та поставте в холодильник на 3 години. Потім дістаньте ємність та залиште на столі на 10 хвилин. Якщо через цей час на стінках склянки не з’являться краплі, значить повітря вдома дуже сухе. Якщо поруч із ємністю з’явиться калюжка, то вологість дуже висока. Якщо краплі повільно стікатимуть по стінках склянки, у кімнаті нормальний рівень вологості.

Ялинова шишка також допоможе визначити рівень вологості в кімнаті. Залишіть на столі закриту шишку. Якщо через тиждень її лусочки повністю розкриються, значить, у квартирі надто сухе повітря. Якщо її вигляд не зміниться, рівень вологи у повітрі оптимальний. При надто вологому повітрі в приміщенні лусочки шишки притиснуться одна до одної ще більше.

Раніше "Телеграф" ділився простими способами зволожити повітря в кімнаті за допомогою підручних засобів. А також лайфхаками, які стануть у пригоді власникам будинків з дуже високою вологістю.