Посадіть у ванній: вазони, які люблять вологу та темряву

Читать на русском
Автор
19261
Для ванної кімнати дуже легко підібрати вазони
Для ванної кімнати дуже легко підібрати вазони. Фото Freepik

Обираючи ту чи іншу рослину для закритого приміщення, необхідно враховувати умови, які ми можемо їй забезпечити

Аби влаштувати зимовий сад взимку, треба знати кілька правил. Зазвичай вазонам потрібно багато світла, проте є чимало рослин, які комфортне себе почувають в темряві та люблять вологу.

Невибагливі вазони можна посадити у ванній кімнаті. Вони прикрасять її та будуть вдячні вам за комфортні умови, про це пише UkrMedia.

Обираючи ту чи іншу рослину для ванни, необхідно враховувати умови, які ми можемо їй забезпечити.

Наявність світла

Оскільки у багатьох ванних кімнатах немає вікон, варто обирати серед рослин з низькими вимогами до освітленості. У повній темряві виживе не кожна рослина, тому іноді варто подбати про люмінесцентні лампи, які дають світло, схоже на сонячне.

Вологість

Варто добирати рослини, які добре себе почувають у теплому вологому середовищі. Для них ванна буде рідною гаванню.

Алое

Цілком звична для всіх нас рослина буде добре почуватися в ванній навіть зі слабким освітленням. Її завжди можна використовувати для лікування подряпин, опіків, невеликих ран, а також для лікування простудних захворювань.

Сансевієрія

Сансевієрія також невибаглива та підходить до ванної кімнати. Рослина добре себе почуває в умовах тьмяного освітлення. Сансевієрія відфільтровує формальдегід, що входить до складу засобів для чищення, туалетного паперу, серветок та деяких косметичних засобів.

Бамбук

Корінь бамбука помістіть в ємність, наповнену на кілька сантиметрів галькою, і все – він буде рости. Потім наповніть ємність наполовину водою і стежте за рівнем води, періодично підливаючи. Цей варіант також може прикрасити ванну.

Драцена

Драцена також буває декількох різновидів, але всі вони страждають від нестачі вологості, що проявляється в коричневих сухих кінчиках листя.

Орхідея

Орхідея добре себе почуває на підвіконні ванної кімнати. У ванній без вікон орхідея не виживе, бо їй необхідне, нехай непряме, але сонячне світло. Якщо вікна у ванній виходять на сонячну сторону, то рекомендується розміщувати орхідеї не на підвіконні, а поблизу дзеркала.

Папороть

Природні умови зростання папоротей схожі з тими, що ви можете запропонувати їм у ванній кімнаті — це фільтроване слабке світло і висока вологість.

Поставте невибагливу папороть в кутку вашої ванної кімнати і ви не пошкодуєте.

Пальма Лівістона

Пальма Лівістона — пальмова рослина з тропічних і субтропічних дощових лісів Південно-Східної Азії і Північної Австралії. Вона отримала свою назву від прізвища барона Лівістона, який заснував Ботанічний сад в Единбурзі в 1670 році. Вона має листя у формі віяла. Листя цікавої форми роблять рослину найбільш елегантною серед мініатюрних пальм.

Раніше "Телеграф" писав, як кавова гуща може підживити вазони взимку. Кава добре захищає від слимаків та інших шкідників.