Топ-виробник смартфонів дав поради, як зберегти заряд акумулятора

Читать на русском
Автор
2431
Турбуватися про свій телефон варто постійно
Турбуватися про свій телефон варто постійно. Фото Adobe Stock

Сім моментів на які варто звернути особливу увагу

Щоденне використання смартфона та популярні помилки можуть привести до зносу батареї. Якщо це вже відбулося, або ви використовуєте акумулятор на повну, варто подумати про лайфхаки, які дозволяють заощадити заряд.

Компанія Samsung поділилась порадами, як налаштувати пристрій, щоб зменшити споживання заряду акумулятора. Вони стосуються як використання програм, так і технічних налаштувань

Режим яскравості

Якщо ви використовуєте яскравість на максимумі, то варто увімкнути автоматичну регуляцію яскравості дисплея залежно від освітлення.

Вібросигнал

На вібрацію витрачається заряд, якщо вона не потрібна, її можна вимкнути. Разом з тим, деякі телефони дозволяють вимикати вібрацію для певних елементів, наприклад сповіщень, і залишити її увімкненою для телефонних дзвінків і повідомлень.

Режим енергозбереження

Деякі телефони мають режим енергозбереження, який дозволяє вимкнути з’єднання для передачі даних, коли екран вимкнено, або сповільнити використання процесора. Режим енергозбереження також може вимикати Bluetooth, вібрацію, GPS і синхронізацію під час блокування екрана.

Служби визначення місцезнаходження або GPS

Якщо такі програми увімкнені, то пристрій постійно сканує, щоб визначити ваше положення на карті. Деякі програми сторонніх розробників також роблять це.Для економії заряду вмикайте їх лише за потреби.

Програми та сповіщення

Деякі програми працюють у фоновому режимі, їх можна побачити та вимкнути у меню використання. Також програми мають сповіщення, оновлення від яких можуть розрядити акумулятор. Це можна попередити вимкнувши автоматичну синхронізацію та сповіщення для непотрібних програм.

Wi-Fi

Постійно увімкнений Wi-Fi швидко розряджає батарею. Фахівці радять вмикати Wi-Fi лише тоді, коли ви хочете під'єднатися до мережі, і вимикати його одразу після цього.

Bluetooth

Цю функцію також радять вимикати, в той момент коли нею не користуються, для заощадження енергії.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно протирати екран смартфона. Не всі знають, навіщо його перед цим вимикати.